Στον Στέφανο Αμανατίδη τα ηνία του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέα Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, η οποία συνήλθε πρόσφατα στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια ενέκρινε τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης με επικεφαλής τον Γεώργιο Ανδρονικίδη και ανέδειξε τη νέα ηγεσία.

Πρόεδρος εξελέγη ο Στέφανος Αμανατίδης, α’ αντιπρόεδρος η Καλλιόπη Χατζή, γενική γραμματέας η Λουίζα Μολοχίδη, ταμίας η Παναγιώτα Χατζή, β’ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Λ. Πετρίδης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο Νίκος Πουλικίδης, συντονίστρια του Χορευτικού η Ελένη Τσαρσιταλίδη και συντονίστρια νεολαίας η Χαρίκλεια Αμανατίδη.

Συντονιστές εκδηλώσεων εξελέγησαν η Κασσιανή Λούκισσα, η Σέρυ Παπαδοπούλου και Δημήτρης Μολοχίδης, ενώ την επιτροπή διαχείρισης της Ποντιακής Λέσχης πλαισιώνουν οι Μιχάλης Καρυπίδης, Άνταμ Λαζαρίδης και Γεώργιος Αλεξανδρίδης.

Σε πρώτο πλάνο ο Στέφανος Αμανατίδης (δεξιά) ενώ ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2021. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η νέα ηγεσία έχει νεανικό χαρακτήρα καθώς τουλάχιστον 5 από τα 14 μέλη της είναι νέοι οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στους κόλπους του Συλλόγου. Είναι ταυτόχρονα μια από τις πρώτες όπου υπάρχει πλήρη ισότητα ως προς το φύλο. Και αυτό διότι το ήμισυ των στελεχών είναι γυναίκες.

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Στέφανος Αμανατίδης, κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η νέα ηγεσία έχει όλα τα εχέγγυα και την διάθεση να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να προλειάνει το έδαφος για τον εορτασμό της 80ής επετείου της ιδρύσεως του Συλλόγου. Ο εν λόγω Σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 1946 με έδρα την Αστόρια και ήταν και παραμένει ένας από τους πιο δραστήριους φορείς της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Χριστουγεννιάτικο Γλέντι

Ο Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» το βράδυ του Σαββάτου, 9ης Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ. θα διοργανώσει στην Ποντιακή Λέσχη στην διεύθυνση 31-27 23rd Ave, Astoria, NY, 11105 το Χριστουγεννιάτικο Γλέντι.

Πρόκειται για μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Ποντιακού Συλλόγου, η οποία παρέχει την δυνατότητα στα μέλη και τους φίλους να ψάλλουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να απολαύσουν την ποντιακή φιλοξενία και να ξεφαντώσουν με τους λυράρηδες Χρήστο Τικταπανίδη και Δημήτρη Στεφανίδη.

Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $50.

Πηγή: anamniseis.net