Η διαδικτυακή συζήτηση για τον Μπάμπη Μαρκέτο

Φωτογραφία αρχείου ΑΓΜ/ Ο Μπάμπης Μαρκέτος με την Ελένη Βλάχου, στα γραφεία της “Καθημερινής” υπογράφοντας συμφωνητικό για συνεργασία Εθνικού Κήρυκα-Καθημερινής το 1974, μετά την πτώση της χούντας και την επιστροφή της Ελένης Βλάχου από το Λονδίνο.

Αθήνα.- Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, η διαδικτυακή συζήτηση για το έργο και την προσφορά του Μπάμπη Μαρκέτου, εκδότη- διευθυντή της Ημερήσιας (τότε) ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» της  Νέας Υόρκης. Την ομιλία οργάνωσε η Αμερικανική Λεγεώνα Τμήμα Αθηνών και ο διοικητής κ. Νίκος Παπαδόπουλος, οποίος συντόνιζε την εκπομπή ενώ και απύθυνε και χαιρετισμό.

Ομιλητές ήταν με τη σειρά που μίλησαν

*Χρήστος (Κρις) Σπύρου, π. Πολιτειακός Γερουσιαστής ΗΠΑ
*Χρήστος Μαλασπίνας, Δημοσιογράφος- εκδότης της Panhellenic Post
*Αθανασία Γαζιάρη-Μαρκέτου
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Μπάμπη Μαρκέτου, στους αγώνες που έδωσε από τις στήλες της εφημερίδας τόσο για την προκοπή και ανέλιξη της Ομογένειας της Αμερικής όσο και για τα δίκαια της Ελλάδος και της Κύπρου.

Έγινε παρουσίαση φωτογραφιών της εποχής  με παράλληλη ανάγνωση σύντομων χαρακτηριστικών σχολίων επωνύμων προσώπων από Αμερική, Ελλάδα και Κύπρο για τον Μπάμπη Μαρκέτο καθώς και σύντομη αναφορά στα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ομογένειας την 30ετία του Μπάμπη Μαρκέτου στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης (1947-1977).

Περισσότερα από την εκδήλωση και τις ομιλίες, αργότερα.