Ο ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0

INTIME SPORTS
Ο ΟΦΗ χαμογέλασε ξανά, χάρη στο γκολ του Φελίπε με πέναλτι στο 28′ επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Γεντί Κουλέ για την 19η αγωνιστική και επέστρεψε στις νίκες μετά τις 2 Οκτωβρίου.
Ω

Επιτέλους νίκη φωνάζουν στον ΟΦΗ. Μετά από 108 μέρες η ομάδα του Ηρακλείου πήρε «τρίποντο» στη Σούπερ Λίγκα. Από το 2-0 επί της ΑΕΚ στις 2 Οκτωβρίου 2023 οι Κρητικοί αγνοούσαν το… χαμόγελο στα χείλη τους και ξαναήρθε το Σάββατο (20/1/2024) στο 1-0 επί του Παναιτωλικού, στην αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Oι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 28ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φελίπε. Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός, αλλά οι Κρητικοί υπερασπίσθηκαν το προβάδισμά τους, με διαχείριση.

Η καλύτερη στιγμή του Παναιτωλικού στο ματς σημειώθηκε στο 82’, όταν ο Χουάνπι βρήκε χώρο, εκτέλεσε εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της και χωρίς «τρίποντο» εκτός έδρας, παρέμεινε στην προτελευταία θέση, ενώ οι Κρήτες ανέβηκαν στην 10η (20β. έναντι 14 των «καναρινιών»).

Στην βαθμολογία, ο ΟΦΗ έφτασε τους 20 βαθμούς και είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας. Στους 14 πόντους στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε ο Παναιτωλικός, ο οποίος ηττήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Ο διαιτητής Ευστάθιος Γκορτσίλας έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μεγιάδο και Μπρούνο Ντουάρτε, Λιάβα, Μαλή, Φρεντερίκο Ντουάρτε.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν (46’ Σωτηρίου), Λάρσον, Βούρος, Μπρεσάν, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Αμπάντα (58’ Αποστολάκης), Μπάκου (58’ Μποσκέρα), Τοράλ (66’ Νέιρα), Φελίπε (83’ Ντικό).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Σίλβα, Μπρούνο Ντουάρτε (75’ Μπακάκης), Μάλης, Μαυρίας, Χουάνπι, Πέρες (83’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Φρεντερίκο Ντουάρτε), Λιάβας, Σενγκέλια (65’ Μπουζούκης), Καρέλης (65’ Πέδρο).

sport24.gr