Στις 7 Απριλίου η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας

Φωτογραφία: Ο π. Νικόλαος Πελεκούδας, εκρόσωπος του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου, κόβει την βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Διακρίνονται ο πρόεδρος Βασίλης Καυκάς και ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ¨Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

 

Βοστώνη.- Η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα ορίστηκε να γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Επισημαίνεται πως αρχικά είχε ανακοινωθεί ως ημερομηνία διαγωγής της παρέλασης η Κυριακή 21 Απριλίου, αλλά κατόπιν νεότερων συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων των διοργανωτών ορίστηκε τελεσίδικα η Κυριακή 7 Απριλίου. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλης Καυκάς, ενώ διανεμήθηκε και η επίσημη διαφημιστική αφίσα με τις λεπτομερείς ανακοινώσεις και ώρες.

Από την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Κατά το σύνηθες η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 1 μ.μ. μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης και θα διασχίσει την οδό Boylston. Το πρωί της Κυριακής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Βοστώνης επί τη απελευθερώσει του Έθνους, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου.
Το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στις 7,30 στο εστιατόριο «Ιθάκη» και εν αγαστή ξενοδοχείο Holiday Inn στην πόλη Πίμποντι της Μασαχουσέτης. Επίσης Θα γίνουν και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις σχετιζόμενες με την παρέλαση, όπως η ετήσια εορτή στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης. Ήδη η Ομοσπονδία η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, του συντονισμού και της διεξαγωγής της παρέλασης δια του συμβουλίου της και των επιτροπών εργάζονται ήδη εντατικά για την προετοιμασία της παρέλασης και των συν αυτής εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο θα γίνει μία ευρεία σύσκεψη, εν είδη συνεδρίου, που καλεί η Ομοσπονδία για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία και την ανασυγκρότηση της. Στη σύσκεψη προσκαλούνται όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία τόσο εκείνα που υφίστανται σήμερα και συμμετέχουν ενεργώς στην Ομοσπονδία, όσο και εκείνα τα οποία έχουν απομακρυνθεί ή αδρανήσει, αλλά και όλοι οι ομογενείς οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ζωή της Ομογένειας και επιθυμούν να υπάρχει μία συγκροτημένη παρουσία της.

 

Πηγή: Αποσπάσματα από τον ekirika.com