Το στεγαστικό πρόβλημα των ελληνικών σχολείων του Μονάχου στη συνάντηση των Συλλόγων γονέων με τον Σ. Κυμπουρόπουλο

Οι συλλογικότητες των γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου, του 1ου Γυμνασίου Μονάχου, του 2ου Γυμνασίου Μονάχου, του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Μονάχου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στον ευρωβουλευτή κ. Σ. Κυμπουρόπουλο “για την ειλικρινή μεταξύ τους συζήτηση”.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος (σ.σ. Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας) είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις θέσεις των γονεϊκών συμβουλίων των σχολείων “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ“ σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας του κτιρίου στέγασής τους το 2025, ως συνέπεια των εσφαλμένων χειρισμών και της συνεχιζόμενης αργοπορίας στις διαπραγματεύσεις του εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας στο Μόναχο με τον ιδιοκτήτη του.

Στο διάλογο, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, παρατέθηκαν επίκαιρα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία της αγοράς ακινήτων στο Μόναχο, όπως και στατιστικά της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Βαυαρία, τεκμηριώνοντας την ρεαλιστική αγωνία γονέων και μαθητών του “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ“ για τους επισφαλείς χειρισμούς του Γενικού Προξενείου Μονάχου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε με περισσότερη λεπτομέρεια και η δομή των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου (Τ.Ε.Γ.) Μονάχου.

Από τις συλλογικότητες των γονέων τονίστηκαν τα διακριτά χαρακτηριστικά των δύο Σχολικών μονάδων στο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ“, όπως η επιχορήγησή τους από τις βαυαρικές αρχές, η ιδιαιτερότητα του δίγλωσσου προγραμματισμού του σε δημοτικό και τετρατάξιου Γυμνάσιο (δηλ. συμπεριλαμβανόμενης και της λεγόμενης 10ης τάξης) και κυρίως, η καταστρεπτικότητα που θα επιφέρει αλυσιδωτά στα Ελληνικά Σχολεία όλης της Βαυαρίας
μία διάλυση των δύο σχολικών μονάδων το 2025.

Σύμφωνα με τους Συλλόγους και τα Συμβούλια γονέων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης Μονάχου, ο κ. Κυμπουρόπουλος απέδειξε βαθιά γνώση και ενδιαφέρον για το θέμα, ενώ του απευθύνθηκε η παράκληση συμμερισμού στον αγώνα των αποδήμων για την επιβίωση του σχολείου.

Ο Ευρωβουλευτής υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των γονέων ότι θα ενεργήσει προς ενημέρωση των αρμόδιων τόσο για τα νέα στοιχεία που πληροφορήθηκε, όσο και για την έκκληση των απόδημων για άμεση εξασφάλιση παραμονής των δύο σχολικών μονάδων στο κτίριο αυτό.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωπος του Συλλόγου διαχείρισης των Τ.Ε.Γ. Μονάχου, όπως και του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης.

“Οι κινητοποιήσεις του απόδημου ελληνισμού Βαυαρίας, για τη διάσωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και την καταγγελία κάθε εχθρικής ενέργειας σε αυτήν, θα συνεχισθούν”, σημειώνουν οι συλλογικότητες των γονέων.

Πηγή:.europolitis.eu