Σε εξέλιξη η κρίσιμη Συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα.- Με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες και ενδιαφέρουσες καθώς κρίνεται ακόμη και το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία.

Μέλη του οργάνου απευθύνθηκαν με αυστηρό ύφος στον Στ. Κασσελάκη, αλλά δεν έθεσαν θέμα μομφής προς το πρόσωπο του προέδρου πριν από ευρωεκλογές.

Παρατηρήσεις, χρησιμοποιώντας αυστηρό ύφος, κάνουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Στέφανο Κασσελάκη, στην εν εξελίξει συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος.

Όπως τόνισαν απευθυνόμενοι στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν. Θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές». Η εν λόγω φράση τους, πάντως, δείχνει ότι, παρότι ανήκουν στα μέλη που έχουν εκνευριστεί από τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, δεν προτίθενται να θέσουν ζήτημα μομφής προς το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μέχρι και τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαιτέρως τεταμένη, με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος να προβαίνουν σ’ αιχμηρές δηλώσεις, που καταδεικνύουν αύξηση της αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάξη ως προέδρου του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, απάντησε χθες από το Λονδίνο στα εσωκομματικά «πυρά» που δέχεται, την ώρα, που στην Αθήνα, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο ακόμη και για νέες εσωκομματικές εκλογές.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπογράμμισε πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Από την πλευρά του ο Πρέδρος Στέφανος Κασσελάκης ‘εδωσε ξεκάθαρη απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:
«Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή αναβάπτιση στο Συνέδριο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε να στηριχθεί από όλους ως τις εθνικές εκλογές του 2027, δεδομένου ότι βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος μόλις 5 μήνες, διαφορετικά θα προσφύγει και πάλι στους συνέδρους, δηλαδή τη βάση του κόμματος που τον εξέλεξε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι απευθυνόμενος στα μέλη της Π.Γ ανέφερε ότι «σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές» λέγοντας χαρακτηριστικά «αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σταματήσει η προπαγάνδα

Λίγο πριν φτάσει στην Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Σύνταγμα, σε μία κίνηση στήριξης στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών μαζί με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, βουλευτές του κόμματος και στελέχη.

Κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Διαβάζω το Πρώτο Θέμα που λέει ‘χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ’. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».