Ήταν όλοι εκεί! To Ελληνικό Σαββατοκύριακο της Μελβούρνης ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Μελβούρνη.- Η εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, η καλή οργάνωση και οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ «Αντίποδες», που έκανε την καρδιά της Μελβούρνης να κτυπά Ελληνικά το Σαββατοκύριακο.

Στην κυριολεξία, δεν έπεφτε καρφίτσα το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Lonsdale και Russell, στο κέντρο της Μελβούρνης, όταν ανέβηκε στη σκηνή η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία ξεσήκωσε τους ομογενείς, όπως γράφει αναλυτικά ο Χρήστος Νιάρος.Δημιουργήθηκε πραγματικά το αδιαχώρητο καθώς δεκάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου ελληνικού Φεστιβάλ εκτός ελληνικών συνόρων.

Λίγο πριν τη συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, η οποία αποθεώθηκε, έγινε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, με ομιλίες από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην πόλη μας, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, τον Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και τους εκπροσώπους της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Τους ομιλητές παρουσίασαν οι Ανθή Σιδηροπούλου και ο Λεωνίδας Βλαχάκης.

Νωρίτερα, το Σάββατο επίσκεψη-έκπληξη στο Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες» πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Anthony Albanese.

Στο διήμερο του Φεστιβάλ μουσικά και θεατρικά σχήματα μετέφεραν ήχους και εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ την τιμητική της είχε, φυσικά, η ελληνική κουζίνα με το σουβλάκι, τις σεφταλιές, τα κάθε λογής παραδοσιακά εδέσματα καθώς και τα ελληνικά προϊόντα, ενώ βέβαια δεν έλειπαν και οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Παρουσιάστηκαν δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πλήθος δρώμενων εμπνευσμένων από την ελληνική παράδοση όπως οι «Μωμόγεροι» που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα.

«Η εκδήλωση μεταμορφώνει τη Μελβούρνη σε μια ελληνική μητρόπολη, προσελκύοντας τον ευρύτερο πληθυσμό της Αυστραλίας», είπε ο κ. Λεωνίδας Βλαχάκης, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπστεργιάδης, είπε:

«Το φεστιβάλ ‘Αντίποδες’ μεταμορφώνει τη Μελβούρνη σε μια λαμπρή ελληνική μητρόπολη για δύο μέρες και νύχτες. Είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρη την πόλη και την πολιτεία της Βικτώριας, που υπερβαίνει την ελληνική κοινότητα, προσελκύει το ευρύτερο κοινό με το πλούσιο πρόγραμμά του και συμβάλλει στην προβολή της ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης σε επίπεδο διεθνούς φήμης».