Ο Άρης νίκησε τον Βόλο με εκτελεστές Μορόν και Ανσαριφάρντ πριν από τα ντέρμπι

Ο Άρης δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον Βόλο, καθώς επικράτησε 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης με τα γκολ του πρώτου σκόρερ Λορέν Μορόν και του Καρίμ Ανσαριφάρντ που πέτυχε το πρώτο του.

Δεύτερη σερί νίκη για τον Άρη στη Stoiximan Super League, καθώς μετά το διπλό στο Περιστέρι, νίκησε 2-0 και τον Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Οι κίτρινοι έχουν μπροστά τους τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ΑΕΚ στην έδρα τους πριν τα playoffs.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προηγήθηκε στις καθυστερήσεις με ωραίο τελείωμα του Λορέν Μορόν μέσα από την περιοχή, μετά από υπέροχο τακουνάκι του Μανού Γκαρθία στο 45+1′. Δύο λεπτά πριν είχε δοκάρι από πολύ πλεονεκτική θέση, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.

Στο 74ο λεπτό ο Άρης είχε ένα ακόμα δοκάρι με περίτεχνη ενέργεια του Ζαμόρα και σουτ με το αριστερό, το οποίο τράνταξε το δοκάρι του Κόβακς. Ο Βόλος απάντησε στα δοκάρια με την προσπάθεια του Μπερτόγλιο από δύσκολη γωνία.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (το πρώτο του με τον Άρη) με ωραίο τσίμπημα της μπάλας μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ο Άρης έφτασε τους 41 βαθμούς στην πέμπτη θέση, ενώ ο Βόλος παρέμεινε στους 17 και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία από τον ΠΑΣ.

Ο Μορόν έχασε το άχαστο και σκόραρε δύο λεπτά μετά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Βόλο να μπλοκάρει τον Άρη στα πρώτα λεπτά και να μην τον αφήνει να γίνει απειλητικός στην επίθεση.

Ο Λορέν Μορόν απείλησε για πρώτη φορά στο 11′ μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ, αλλά ο Κόβακς είχε απάντηση στην προσπάθειά του. Στη συνέχεια τη σκυτάλη των ευκαιριών πήρε ο Ρώσος μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε τρεις τελικές σε έξι λεπτά, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Ο Άρης πάτησε γκάζι και συνέχισε να πιέζει τα καρέ του Βόλου. Στο 33′ ο Νταρίντα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην εστία, αλλά ο Κόβακς τον σταμάτησε. Στο 44′ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Μανού Γκαρθία έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κόβακς τον σταμάτησε. Ο Μορόν πήρε την μπάλα προ κενής εστίας, αλλά αυτή πήγε στο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά ο Μορόν βρήκε το γκολ και πήγε στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ.

Ο Ανσαριφάρντ σφράγισε το τρίποντο

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο κοντρολαρισμένος με τον Άρη να διατηρεί τα ηνία του αγώνα και να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του Κόβακς.

Αντίθετα ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στο 60ο λεπτό με το σουτ του Ασεχνούν εκτός περιοχής, το οποίο είχε απάντηση από τον Κουέστα.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Ο Ζαμόρα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κόβακς, ενώ στο 84′ ο Μπερτόγλιο από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Στο φινάλε οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Ανσαριφάρντ και κλείδωσαν τη νίκη.

Άρης: Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Ρόουζ, Οντουμπάτζο, Βέλεθ (81′ λ. τρ. Ζιλ), Νταρίντα (89′ Φετφατζίδης), Γκαρθία (70′ Τζούρασεκ), Σαβέριο (70′ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (70′ Ανσαριφάρντ).

Βόλος: Κόβακς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Λούνα, Σιέλης, Τρουιγέ (63′ Μπερτόγλιο), Γκλάβτσιτς (36′ λ.τρ. Μπαριέντος), Ντε Καμπς (63′ Τσοκάνης), Ασεχνούν (76′ Ολιβέρα), Κόμπα, Γκαρσία (76′ Μωραΐτης).