Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο μεγάλος χαμένος, η σοβαρότητα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΊΞΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΟΠΕΙ Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ:

Όλγα Γεροβασίλη

«Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε, εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. Πρόσθεσε δε ότι «Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει».

Ακόμη, συνέχισε λέγοντας «Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις.»

Στέφανος Κασσελάκης 

Κατόπιν τούτου, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και απάντησε «Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», με την Γεροβασίλη να απαντά «Το Συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο, δεν έβαλα εγώ την πρόταση για εκλογές.» και η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε «σε δέκα μέρες, χωρίς διασφαλίσεις και εγγυήσεις, είναι αστείο να ζητάς εκλογές. Γι’ αυτό είπα, αν θες κάνε μόνος σου εκλογές».

«Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου»

Πριν ανέβει στο βήμα η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε: «Αναλάβαμε την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα να σας καταθέσουμε μία πρόταση: να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου.

Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις Ευρωεκλογές. Δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο για να επεξεργαστεί προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος μας”.

Αμέσως μετά το Προεδρείο ζήτησε από τα Μέλη του Συνεδρίου να ψηφίσουν . Ωστόσο με την διακοπή της τηλεοπτικής σύνδεσης δεν έγινε ακόμη γνωστό (1:25)  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και η απόφαση του Συνεδρίου.