Βομβιστική επίθεση στην Καλλιθέα: Προσωπικές διαφορές ή εντολή από την Greek Mafia «βλέπουν» οι αρχές πίσω από το χτύπημα

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, είναι σπάνιο μέσα σε λιγότερες από 5 ημέρες, να καταγράφονται δύο επικίνδυνες ενέργειες με τέτοιες ποσότητες εκρηκτικής ύλης σε κατοικημένες περιοχές

Τυχόν προσωπικές διαφορές του ιδιοκτήτη της κάβας που ανατίναξαν στην Καλλιθέα με ανταγωνιστές ή μέλη της Greek Mafia, αναζητούν τα στελέχη του τμήματος δίωξης εκβιαστών προκειμένου να φτάσουν στους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Στελέχη της ασφάλειας έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών τους, την επαγγελματική δραστηριότητα του επιχειρηματία, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δεχόταν απειλές το τελευταίο διάστημα. Δεν αποκλείουν ακόμα και ενδεχόμενη σύνδεση της ενέργειας, με την πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο της έρευνας , στα στελέχη της ασφάλειας, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο επιχειρηματίας να… «δυσαρέστησε» άτομα, με την επέκταση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και εκτός Αθηνών και να μην ενέδωσε σε εκβιαστικές απαιτήσεις τους.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας που ερευνούν την βομβιστική επίθεση, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σύνδεσης της έκρηξης με εκείνη που σημειώθηκε στο βενζινάδικο της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση την περασμένη εβδομάδα.

Εξετάζουν αν υπάρχει κάποιος «συνδετικός κρίκος», βάζοντας στο μικροσκόπιο πρόσωπα που έχουν απασχολήσει έντονα τα εγκληματολογικά χρονικά, ακόμα και την πιθανότητα ύπαρξης «ενοικιαζόμενων βομβιστών», που χρησιμοποιήθηκαν από διαφορετικούς εντολείς στις δύο επιθέσεις.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, είναι σπάνιο μέσα σε λιγότερες από 5 ημέρες, να καταγράφονται δύο επικίνδυνες ενέργειες με τέτοιες ποσότητες εκρηκτικής ύλης σε κατοικημένες περιοχές.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας αποτυπώνει δύο λεπτά πριν από την έκρηξη την ύποπτη κίνηση μηχανής με δύο αναβάτες στο σημείο που βρίσκεται η κάβα.

Το σκούτερ σταματά για λίγα δευτερόλεπτα έξω από το κατάστημα και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Οι αρχές αναζητούν και άλλες καταγραφές του δίκυκλου, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τους επιβάτες.

Ομηρίδου Σκυλίτση, έρευνες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τα αίτια, τις συνθήκες και τους αυτουργούς της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου σε βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά διευρευνούν έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι νωρίς για να μιλήσουμε γι΄ αυτήν την επίθεση. Το Τμήμα Εκβιαστών έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση. Ευτυχώς δεν κόστισε τη ζωή σε κάποιον πολίτη, είχαμε φθορές πολύ μεγάλης επιφάνειας και σε σταθμευμένα οχήματα και σε οικίες. Η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία απ΄ τις κάμερες και άλλα και το πώς έφτασαν στο σημείο», είπε αρχικά.

«Ακόμη δεν έχουν καταθέσει βασικοί μάρτυρές της υπόθεσης πχ ο ιδιοκτήτης. Ερευνά η αστυνομία και την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης για να έχει σαφή στοιχεία. Η αστυνομία ερευνά και σε γνωστά δίκτυα της νύχτας», συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου.

Newpost.gr/in.gr