Τιμάται η καθηγήτρια του Cornell Δρ. Ελένη Ανδρεοπούλου

H Δρ Ελένη Ανδρεοπούλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η Επιτροπή Γυναικών Ιατρών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), διοργανώνει αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, στην Αθήνα, εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Ζωής, Γυναίκες Αξίας, Γυναίκες Ιστορίας», όπου θα τιμήσει επτά εξέχουσες γυναίκες επιστήμονες με τεράστια προσφορά στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης.

Η Δρ Ελένη Ανδρεοπούλου, η οποία είναι τακτική καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη, διακεκριμένη ογκολόγος, ειδικευμένη στον καρκίνο του μαστού και διευθύντρια Κλινικής Ερευνας για τον Καρκίνο του Μαστού στο Weill Cornell Medicine/New York-Presbyterian Hospital, εξελέγη ως παγκοσμίου εμβέλειας Ελληνίδα επιστήμων της οποίας η προσφορά στον χώρο της Ογκολογίας και της Ερευνας για τον μαστό είναι ανεκτίμητη.

Η Δρ Ανδρεοπούλου είναι πολυβραβευμένη ερευνήτρια σε πολλές κλινικές δοκιμές νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων σε προχωρημένη φάση του καρκίνου του μαστού, υποστηρίζει σθεναρά την εφαρμογή της εξατομικευμένης θεραπείας με επιστημονικές ανακαλύψεις και στρατηγικές ταχείας ανάπτυξης φαρμάκων που συμβάλλουν σε αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας των ασθενών και δραστηριοποιείται σε προγράμματα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που καλύπτουν τον έλεγχο και την πρόληψη με ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση μειονοτήτων που δεν λαμβάνουν την απαραίτητη περίθαλψη στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και παγκοσμίως.

Η ηγετική της θέση, η διεθνής αναγνώριση, το φιλανθρωπικό της έργο και η δέσμευσή της στην ακαδημαϊκή κλινική ιατρική που επιβεβαιώνονται μέσα από το επαγγελματικό και προσωπικό της ταξίδι, αποτελούν μαρτυρία για τη δύναμη που έχουν οι γυναίκες και την ικανότητά τους να διαπρέπουν στον επιστημονικό χώρο.

Οπως δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» η Δρ Νατάσα Αποστολίδου, πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών Ιατρών Π.Ι.Σ.: «Αποφασίσαμε να βραβεύσουμε την κα Ανδρεοπούλου, γιατί θεωρούμε ότι στο πρόσωπό της και στην ιατρική της σταδιοδρομία συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κι εμείς ως Επιτροπή Γυναικών Ιατρών του ΠΙΣ φιλοδοξούμε μέσα από τις δράσεις μας να βοηθήσουμε κάθε σύγχρονη Ελληνίδα γιατρό να αποκτήσει. Συγκεκριμένα, η κα Ανδρεοπούλου κατάφερε μέσα από τη σκληρή δουλειά να είναι σήμερα μια εξαίρετη κλινική γιατρός, μια πρωτοπόρος στην ιατρική έρευνα, αλλά ταυτόχρονα και μια γυναίκα επιστήμων με παγκόσμια εμβέλεια στον τομέα της εξειδίκευσής της. Ταυτόχρονα είναι μια θαυμάσια σύζυγος και μητέρα με πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, καθώς και εξέχων μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, στοιχεία που καθιστούν την επαγγελματική της επιτυχία ακόμη πιο σημαντική. Η ακατάπαυστη προσπάθεια, η σωστή κλινική πρακτική και η αξιοπρεπής συμπεριφορά ανταμείβονται! Θα είναι πλέον η πρέσβειρα της Επιτροπής Ιατρών Γυναικών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αμερική. Είναι μεγάλη τιμή μας που δέχτηκε να έρθει στην Αθήνα για τη βράβευσή της».

Από ekirikas.com