Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 (Ολοκληρωμένο)

Χορταστικό ματς στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Περιστεριώτες να επικρατούν 3-2 με γκολ στις καθυστερήσεις. Γκονζάλεθ, Τζαβέλλας και Βέργος οι σκόρερ των γηπεδούχων, Παμλίδης και Εραμούσπε των Ηπειρωτών.

Ο Ατρόμητος λύγισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις, επικρατώντας 3-2 στην πρεμιέρα των playouts της Stoixman Super League. Οι Περιστεριώτες έμειναν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι Ηπειρώτες είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους τελική στο ματς στο 37′. Ο Βαλένσια γέμισε από τα αριστερά και ο Γκονζάλεθ με ωραίο μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Σούλη. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Παμλίδης απέφυγε ωραία τον Κούντε και με πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μαρκετζιάνι.

Ο Ατρόμητος ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ σε ανύποπτη φάση. Μετά από μια στατική φάση του Κούντε, ο Σούλης έκανε κακή έξοδο διώχνοντας την μπάλα πάνω στον Εραμούσπε και ο Τζαβέλλας προ κενής εστίας σκόραρε.

Ο ΠΑΣ έδειξε σφυγμό και απάντησε με τον Εραμούσπε μετά από γέμισμα του Κιάκου. Όμως ο Ατρόμητος πέτυχε και τρίτο γκολ στο τέλος μετά από εκπληκτική μπαλιά του Κούντε και υπέροχο άγγιγμα του Βέργου που πρόλαβε τον Σούλη.

Ο ΠΑΣ είχε και δοκάρι στο τρίτο λεπτό με τον Τζίμα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά με κοντινή προβολή λίγο έλειψε να σκοράρει. Ο διαιτητής του κατακύρωσε το γκολ, αλλά μετά από έλεγχο στο VAR φάνηκε ότι δεν είχε περάσει ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή.

Ο Ατρόμητος είχε το γκολ, ο ΠΑΣ το δοκάρι και τις ευκαιρίες

Το πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμός, με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή και τον ΠΑΣ να είναι πολύ πιο απειλητικός. Οι Ηπειρώτες μόλις στο 3′ είχαν δοκάρι με τον Τζίμα, ενώ στο 7′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής λίγο έλειψε να σκοράρει με κοντινή προβολή. Ο διαιτητής έδειξε σέντρα, αλλά μετά από έλεγχο στο VAR φάνηκε ότι η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή.

Σταδιακά ο Ατρόμητος επέβαλλε τον ρυθμό του ενώ ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που είχε τις ευκαιρίες, καθώς ο Τούτου ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τα δεξιά. Στο 27′ ο Ροσέρο και ο Ριένστρα είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν σε πόδια αμυντικών του Ατρομήτου, όπως και το σουτ

Ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ στην πρώτη του τελική στο ματς με το ωραίο σουτ του Γκονζάλεθ μέσα από την περιοχή. Στο φινάλε του πρώτου μέρους είχε την ευκαιρία και για δεύτερο γκολ με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, αλλά ο Σούλης τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση, όπως και την προσπάθεια του Γκονζάλεθ που πήρε το ριμπάουντ.

Χορταστικό με τέσσερα γκολ το δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος το πήρε στο τέλος

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο ματς για να βρει το γκολ και κατάφερε να το βρει με το υπέροχο γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Παμλίδης με πλασέ έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια πίεσε για να σκοράρει, όμως ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ σε ανύποπτη φάση, με τον Σούλη να κάνει κακή έξοδο και τον Τζαβέλλα να σκοράρει προ κενής εστίας.

Ο ΠΑΣ πίεσε μέχρι στο φινάλε, είχε τεράστια ευκαιρία με τον Τζίνο στο 73′ και στο 83′ την κεφαλιά του Λεό που έβγαλε ο Μαρκετζάνι. Στην επόμενη καλή φάση ο Εραμούσπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ατρόμητος βρήκε όμως ένα ακόμα γκολ στις καθυστερήσεις με τον Βέργο και σφράγισε το τρίποντο, κάνοντας το 3-2.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος: Μαρκετζιάνι, Κεσχρίντα, Τζαβέλλας, Έρλινγκμαρκ, Ντε Μποκ, Κούντε, Γκονζάλες, Καμαρά, Βαλένσια, Κούεν, Αντζιέλσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Τούτου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Τζίνο, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίμας, Ροσέρο, Παμλίδης.

Sport24.gr