Απόκριες στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – Κορύφωση στον λόφο Φιλοπάππου

Στην κορύφωση τους, φθάνουν οι Απόκριες και η Αθήνα γεμίζει εκδηλώσεις για το τριήμερο  έως την Καθαρά Δευτέρα, με ελεύθερη είσοδο.

Την Κυριακή της Αποκριάς (17/3) μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα συμμετέχουν σε δυο μεγάλες γιορτές στο κέντρο της πόλης. Το πρωί (11:30), τα παιδιά θα ξεφαντώσουν με τις αποκριάτικες στολές τους στο Ζάππειο, όπου θα τους περιμένουν ομαδικά παιχνίδια και παντομίμα, ξυλοπόδαροι, καλλιτέχνες τσίρκου, μασκότ και πολλές εκπλήξεις.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου

Την Καθαρά Δευτέρα (18/3) επίκεντρο θα γίνει όπως πάντα, ο Λόφος του Φιλοπάππου, για να γιορτάσουν οι Αθηναίοι τα Κούλουμα με μουσική και χορό και να γεμίσουν τον αττικό ουρανό με πολύχρωμους χαρταετούς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα υποδέχεται το κοινό από τις 11 π.μ., ενώ στις 12 το μεσημέρι στη σκηνή θα ανέβουν το μουσικό συγκρότημα «Χάρισμα» και ο Ισίδωρος Πάτερος.

«Kαθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 16 και 17 Μαρτίου, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μετατρέπονται σε ένα ατελείωτο πολύχρωμο γαϊτανάκι, με πάρτι για τα παιδιά, μουσικές συναντήσεις με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης. Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου είστε όλοι καλεσμένοι στον Λόφο του Φιλοπάππου για να γιορτάσουμε παραδοσιακά τα Κούλουμα με μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυριακή 17 Μαρτίου

11:30 Ζάππειο (προαύλιος χώρος)

Αποκριάτικη παιδική γιορτή με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.

Μουσική, χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκευές, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, παντομίμα, μασκότ και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους.

17:30 Πλατεία Συντάγματος και Πλατεία Μοναστηρακίου

Αναβίωση Πλακιώτικης Αποκριάς. Δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Παρέλαση καρναβαλιστών από την Πλατεία Συντάγματος και αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

* Η εκδήλωση θα εξελίσσεται παράλληλα στην Πλατεία Συντάγματος, στους γύρω δρόμους και στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

   Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου

Λόφος Φιλοπάππου

11:00 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων.

12:00 Συναυλία από το συγκρότημα «Χάρισμα» και τον Ισίδωρο Πάτερο.

11:00 Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ)

Παραδοσιακό γλέντι με μουσική, χορούς και σαρακοστιανά εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων. Με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

newpost.gr