Θεοδωρικάκος από Μόντρεαλ: Απίστευτη η αγάπη των Ελληνόπουλων για την Ελλάδα

Μόντρεαλ.- Στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, βρίσκεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να ενημερώσει τους Έλληνες ομογενείς για την επιστολική ψήφο.

Ο βουλευτής το Νοτίου Τομέα της ΝΔ είχε επαφές με σημαντικούς παράγοντες της Ομογένειας, αλλά και εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στον Καναδά και δήλωσε συγκινημένος  από τη γνωριμία μαζί τους και ιδιαίτερα από τη διαπίστωσή του ότι τρέφουν μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα.

«Αισθήματα μεγάλης συγκίνησης από τη σημερινή επικοινωνία με τα Ελληνόπουλα του Μοντρεαλ. Είναι απίστευτη η αγάπη τους για την Ελλάδα. Μαθαίνουν τη γλώσσα, την ιστορία, τους χορούς, τις παραδόσεις μας κι ετοιμάζονται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου ο πρώην υπουργός θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας και το βράδυ και συμμετάσχει σε δείπνο με τοπικούς φορείς της πόλης του Μόντρεαλ.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην Οττάβα, όπου τη Δευτέρα 18 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Καναδική Βουλή, θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή και πρώην Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά κ. Λεωνίδα Χρουσάκο και με τις συμπροέδρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Καναδά-Ελλάδος, ενώ το βράδυ θα απευθύνει ανοιχτή ομιλία στην Ελληνική κοινότητα.

Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στο Τορόντο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί Συνέντευξη Τύπου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά και το βράδυ θα συμμετάσχει στην επίσημη εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο. Την Κυριακή θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τορόντο όπου και θα μιλήσει στους πιστούς.

Πηγή:ekirikas.com