Σάκκαρη: «Συνέχισα να πιστεύω, συνέχισα να παλεύω»

Εκπληκτική η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε με 2-1 σετ (6-4, 6-7(5), 6-2) την 20χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του US Open Κόκο Γκοφ (Νο 3), σε ένα συναρπαστικό αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 41 λεπτών, που είχε διακοπεί δύο φορές λόγω βροχής (η πρώτη είχε διάρκεια 25΄και η δεύτερη άγγιξε τις δύο ώρες), και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Καλιφόρνια Indian Wells», για 2η φορά στην καριέρα της μετά το 2022.

O τελικός θα αρχίσει στις 5 το πρωί της Δευτέρας, ώρα Αυστραλίας.

Εκεί θα αντιμετωπίσει, όπως και στο χαμένο τελικό του 2022 (6-4,6-1), την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ (Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία νωρίτερα χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να νικήσει την Μάρτα Κάστιουκ από την Ουκρανία με 6-2, 6-1

«Απλώς συνέχισα να πιστεύω, συνέχισα να παλεύω», είπε η Σάκκαρη, μετά την επική μάχη που κράτησε δύο ώρες και 41 λεπτά.

«Δεν τα παράτησα», είπε η Σάκκαρη. «Μπορείς εύκολα να χάσεις το μυαλό σου όταν χάσεις αυτό το δεύτερο σετ από match point», πρόσθεσε η Σάκκαρη που έπαιξε στους ημιτελικούς του τουρνουά εδώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Δεν θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Κοκό, αλλά θα ήταν καταπληκτικό αν αυτός ο αγώνας ήταν πάνω από μία ώρα πριν», είπε η Σάκκαρη.

«Θα κρατήσω αυτή τη νίκη παρόλο που ήταν σε τρία σετ. Σκεφτόμουν τη γραμμή του τερματισμού στο δεύτερο σετ και μετά τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Αλλά αυτή ήταν μια εκπληκτική νίκη. Η Coco είναι μια καταπληκτική αντίπαλος. Είναι απίστευτη. Παλεύει για κάθε πόντο. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον τελικό για άλλη μια φορά εδώ», συμπλήρωσε.

Πηγή:neoskosmos.com