Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: 27 νεκροί από φωτιά σε κτίριο 16 ορόφων

Προηγήθηκε έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο όπου γινόταν εργασίες ανακαίνισης

Κωνσταντινούπολη.- 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, εκ των οποίωνοι πέντε σοβαρά, σε φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ισόγειο κτιρίου 16 ορόφων, όπου στεγάζεται νυχτερινό κέντρο.

Σύμφωνα με την Hurriyet, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:00 τοπική ώρα στην οδό Yıldız Posta στο Gayrettepe της Κωνσταντινούπολης. Η φωτιά ξέσπασε σε σκηνή που είχε στηθεί δίπλα από το νυχτερινό κέντρο Masquerade, το οποίο είναι κλειστό για το Ραμαζάνι και στο οποίο γινόταν εργασίες ανακαίνισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε έκρηξη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται. Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τηλεφωνικά τον υπουργό Εσωτερικών Yerlikaya και ενημερώθηκε για την πυρκαγιά.
Ο  Ali Yerlikaya δήλωσε: “Άρχισε έρευνα για την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Beşiktaş Gayrettepe.  Εύχομαι το έλεος του Αλλάχ σε όσους έχασαν τη ζωή τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις εξελίξεις επί του θέματος με το κοινό”.

Στο σημείο έσπευσαν πολλές πυροσβεστικές και ιατρικές δυνάμεις και ιατρικές ομάδες.