Φωτιά στη Σκιλλουντία Ηλείας – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη μάχη για να μην επεκταθούν οι φλόγες

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (6/9) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σκιλλουντία Ηλείας.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 16:00 και κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 18ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και εννέα οχήματα και έξι αεροσκάφη. Παράλληλα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στη Σκιλλουντία Ηλείας – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη μάχη για να μην επεκταθούν οι φλόγες
(ΕΡΤNEWS)

Στην πορεία της επιχείρησης κρίθηκε απαραίτητο να ενισχυθούν οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 18ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 16 οχήματα και 10 αεροσκάφη.

Η περιοχή σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Καθόλη τη διάρκεια του περιστατικού το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας .

Για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηλείας.