Παπαστεργιάδης: «Εμείς ανακαλύψαμε τη δημοκρατία αλλά και τη …φιλοξενία!»

Από όλα είχε φέτος το Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street στην Μελβούρνη. Ακόμα και διαδηλώσεις! Εκμεταλλευόμενη την παρουσία του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών, ομάδα διαδηλωτών, με πλακάτ και συνθήματα, πριν και κατά την διάρκεια της επίσημης έναρξης, ζητούσε να μη σταλούν οι πρόσφυγες στο Ναουρού, αλλά να παραμείνουν στην Αυστραλία.

Διαδηλωτής απομακρύνεται από τη σκηνή κρατώντας πλακάτ για να μείνουν οι πρόσφυγες στην Αυστραλία. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Διαδηλωτής απομακρύνεται από τη σκηνή κρατώντας πλακάτ για να μείνουν οι πρόσφυγες στην Αυστραλία. Φώτο: Κώστας Ντεβές/neoskosmos.com

Οι Αυστραλοί πολιτικοί έμειναν «ασυγκίνητοι» από την παρουσία των διαδηλωτών, αλλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Έλληνες ανακάλυψαν τη δημοκρατία» και είναι «αναφαίρετο δικαίωμα η ελεύθερη έκφραση απόψεων».

Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτό πρέπει να γίνεται και με κόσμιο τρόπο καθώς «οι Έλληνες ανακάλυψαν και τη φιλοξενία».

«Και σήμερα έχουμε φιλοξενούμενους εδώ. Εμείς τους καλέσαμε. Μας βοήθησαν και μας βοηθούν και δεν μπορούμε να τους προσβάΛλουμε».

Ο κ. Παπαστεργιάδης είπε ότι η Κοινότητα ήταν και είναι στο πλευρό των μεταναστών «ως μεταναστευτική οργάνωση», αλλά και το δικηγορικό του γραφείο, όπως είπε, έχει προσφέρει «μισό εκατομμύριο δολάρια για τους μετανάστες».