Μέτα τις νέες κυρώσεις, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βλήματα στα ανατολικά

Σεούλ
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, μερικές ώρες μετά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της απόφασης που επιβάλλει πολύ βαρύτερες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ.

Το μήνυμα της Βορείου Κορέας, λίγες ώρες μετά την επιβολή βαρύτερων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι σαφές   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Το μήνυμα της Βορείου Κορέας, λίγες ώρες μετά την επιβολή βαρύτερων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι σαφές (Φωτογραφία: Associated Press )

Αρχικά, εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Αμυνας μίλησε για «πυραύλους». Λίγο αργότερα όμως ανασκεύασε την διατύπωσή του, κάνοντας λόγο περί «βλημάτων» και λέγοντας πως βρισκόταν ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάλυση του εάν επρόκειτο για πυραύλους, ρουκέτες ή οβίδες.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα βλήματα «στην ανατολική θάλασσα (τη Θάλασσα της Ιαπωνίας) στις 10:00 (τοπικής)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Αμυνας Μουν Σαν-Γκιουν.

«Η Νότια Κορέα παρακολουθεί κάθε πρόσθετη κίνηση που μπορεί να κάνει η Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters