Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή

Ουάσιγκτον. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Washington Post, κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέματα στο λαό και ποτέ δεν θέλησε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

«Ο Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Είπε ψέματα αριστερά και δεξιά για να πάρει την εξουσία. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Δυστυχώς, οι Έλληνες τον πίστεψαν» τονίζει. «Αυτή η κυβέρνηση έκανε μεγάλη ζημιά» παρατηρεί ακόμη.

«Το θέμα δεν είναι αν θα γίνεις πρωθυπουργός, αλλά πώς θα φύγεις από τον πρωθυπουργικό θώκο» δηλώνει εξάλλου με σημασία ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, χρειάζεται παρέμβαση στο ελληνικό χρέος, ωστόσο οι δομικές μεταρρυθμίσεις είναι το ίδιο απαραίτητες, αν όχι περισσότερο, από την ελάφρυνσή του.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον τρόπο που μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης για ξένους επενδυτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου ποσοστού από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συστήνουν οι δανειστές στην Ελλάδα. «Σίγουρα θα συμφωνούσα να προωθήσουμε με γρήγορες διαδικασίες τις ιδιωτικοποιήσεις. Νομίζω ότι κανείς δεν θα αγοράσει ρητορική μέχρι να δει αποτελέσματα» σημειώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη την οποία, όπως είπε, προσπαθεί να ελέγξει, αλλά και στη λειτουργία των ΜΜΕ. «Είναι απολύτως απαράδεκτο… Έχουμε μια ανεξάρτητη αρχή που είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση και την εποπτεία των ΜΜΕ. Πήρε την ευθύνη από αυτή την αρχή και την έδωσε στον καλύτερο φίλο του, ο οποίος συμβαίνει να είναι υπουργός αρμόδιας για τα ΜΜΕ (σ.σ Παππάς). Και αποφάσισαν να παραχωρήσουν τέσσερις άδεις καναλιών αντί για οχτώ. Είναι ένας βολικός τρόπος ελέγχου των ΜΜΕ» δηλώνει δε.

«Έχουν τον υπουργό Δικαιοσύνης (σσ. εννοεί τον αναπληρωτή υπουργός Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) να τηλεφωνεί στους δικαστές και να τους ρωτά για την φ, χ, ψ υπόθεση» σχολιάζει.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό σχολιάζει ότι «δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη λύση. Δεν ήταν σε θέση ούτε να κατασκευάσουν τα κέντρα φιλοξενίας για τους 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια κυβέρνηση με μηδέν εμπειρία. Δεν έχουν διοικήσει ποτέ τίποτα. Είναι οι αριστεριστές που νοιώθουν πολύ άνετα να πίνουν καφέ και να ονειρεύονται την επανάσταση…»

Πηγή: skai.gr