Τρόμος στο Παρίσι: Τζιχαντιστής μαχαίρωσε αστυνομικό και τη γυναίκα του

Παρίσι.- Εν μέσω του Euro 2016 και λίγες ώρες μετά το μακελειό με τους 49 νεκρούς στο Ορλάντο, ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό για το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος έρχεται να σοκάρει. Και κυρίως να “αποδείξει” για άλλη μια φορά την ανικανότητα να αντιμετωπιστούν οι φανατικοί που υπόσχονται πίστη και υποταγή στους τζιχαντιστές.

Σε προάστιο του Παρισιού, ένας άνδρας δολοφόνησε έναν αστυνομικό και πήρε ομήρους τη γυναίκα του και το παιδί του. Στη συνέχεια ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού ανακαλύφθηκε νεκρή.

Ο δράστης έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών, σώο.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (14.06.2016). Αφού δολοφόνησε τον 42χρονο άνδρα, ο δράστης ταμπουρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, παίρνοντας ομήρους τη γυναίκα και το γιο του! Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και όταν οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, επίλεκτες δυνάμεις ανέλαβαν δράστη και σκότωσαν τον δράστη. Εκείνος, όμως, δυστυχώς, είχε προλάβει να δολοφονήσει και τη γυναίκα του αστυνομικού. Το παιδί του ζευγαριού σώθηκε.

Πριν την εισβολή των επίλεκτων δυνάμεων στο σπίτι όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρία, στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις και εκπυρσοκροτήσεις.

Λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό στο προάστιο του Παρισιού, το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq, όπως έκανε και όσον αφορά στο Ορλάντο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον αστυνομικό και την οικογένειά του. «Πηγή είπε στο πρακτορείο Amaq: μαχητής του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε τον υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος του Λε Μιρό και τη σύζυγό του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αν επιβεβαιωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται όντως πίσω από την επίθεση, θα είναι η πρώτη που κάνει στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα μετά το μακελειό με τους 130 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters