«Χρυσή» η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ – Συγχαρητήρια

Aθήνα.- Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με 4.85μ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Παράλληλα η Ελλάδα πήρε το 6ο της μετάλλιο στο Ρίο και το τρίτο χρυσό!

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.

Η απονομή για τη Στεφανίδη και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (02:15).

26454351_2016_08_20T001120Z_1583763372_RIOEC8K00IUV7_RTRMADP_3_OLYMPICS_RIO_ATHLETICS_W_POLEVAULT.limghandler

Η Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και “χρυσή” πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.

Παράλληλα με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία.

Και η αλήθεια είναι πως η Στεφανίδη, τόσο βάσει ηλικίας όσο και ικανότητας είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με στόχο φυσικά τη διάκριση στο Τόκιο.

26C8483F50E65C7BA41F9549245407E1

Η στιγμή που η αμερικάνα, Σάντι Μουρ, αποτυγχάνει στο τρίτο άλμα της και η Κατερίνα Στεφανίδη, αγκαλιά με την ελληνική σημαία, συνειδητοποιεί ότι είναι χρυσή ολυμπιονίκης! (Φωτογραφία: Reuters )

Η κατάταξη στον τελικό

1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80

5. Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70

6. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

7. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

9. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60

10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50

11. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50

12. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50

590_c01aeac751798b2034b426f22e3674d6

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χρυσή Ολυμπιονίκης, προσφέροντας στη χώρα μας το τρίτο χρυσό μετάλλιο, έκτο συνολικά στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Μαζί της όλοι οι Έλληνες συγκινούμαστε, χαιρόμαστε, αναριγούμε και νιώθουμε όλα αυτά τα τεράστια συναισθήματα. Συναισθήματα που μόνο μεγάλοι αθλητές σαν την Κατερίνα μπορούν να μας προσφέρουν.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Κατάφερα αυτό που ήθελα και δεν το πιστεύω. Οραματιζόμουν αυτό το χρυσό μετάλλιο”, δήλωσε μετά τον άθλο της, με δάκρυα στα μάτια..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

«Η εμβληματική χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία οδηγεί την, ήδη λαμπρή, αθλητική σας πορεία στην κορύφωσή της διεθνώς, αλλά και υπενθυμίζει στη νέα γενιά, και μάλιστα με τον πιο διδακτικό τρόπο μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει, την ακατάβλητη δύναμη δημιουργίας την οποία διαθέτει όταν πιστεύει πραγματικά στις δυνατότητές της και «βάζει τον πήχη» ολοένα και πιο ψηλά. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπης Παυλόπουλος.

Την «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη για την επιτυχία της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Οι διακρίσεις και οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Ολυμπιάδα του Ρίο συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την ιστορική της επιτυχία και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου» έγραψε στο Twitter.

Με άλλη ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο twitter ο Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιτυχίες που σημείωσαν οι Έλληνες αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

«Οι διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατατάσσουν την «μικρή Ελλάδα» στην 23η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Η εκπληκτική απόδοση των Ελλήνων αθλητών, αντίστοιχη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός μπορεί να μας κάνει υπερήφανους χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με σεμνότητα, πείσμα και επιμονή» επισημαίνει ο Πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Αυτές είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες, αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Συγχαρητήρια στους Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν στο Ρίο. Ανέβασαν την Ελλάδα ψηλότερα.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Πήρες μαζί σου την Ελλάδα και την οδήγησες ψηλά! Μας έκανες υπερήφανους! Μπράβο Κατερίνα!».

Παράλληλα, τα συγχαρητήρια της στην Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε και η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ Άννα Καραμανλή. «Το χρυσό άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη σήκωσε όλη την Ελλάδα πιο ψηλά, σκορπώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης απέδειξε και πάλι την τεράστια κλάση της, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη αντικρίζουμε την Ελλάδα που βάζει τον πήχη ψηλά και υπερνικά κάθε εμπόδιο.Κατερίνα ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ» δήλωσε.

«Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ και μάλιστα χρυσό! Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα Κατερίνα Στεφανίδη» έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΦώφη Γεννηματά.

Επίσης, ο τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στη χρυσή μας επικοντίστρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ολυμπιακού βάθρου, «ύστερα από μία εξαιρετική εμφάνιση, η οποία και την ανέβασε στην κορυφή του κόσμου, γεμίζοντας όλους τους Έλληνες χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία «με το χρυσό άλμα της στο επί κοντώ ανέβασε κυριολεκτικά την Ελλάδα στα ύψη, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο». «Οι Έλληνες αθλητές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «απέδειξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ότι με πάθος, σκληρή δουλειά και επιμονή μπορούν να κατακτήσουν τα όνειρά τους και να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα».

Τα συγχαρητήρια του στην Κατερίνα Στεφανίδη για την επιτυχία της εξέφρασε τοΠοτάμι. Σε ανακοίνωσή του ο τομέας Αθλητισμού αναφέρει:

«Το μέγεθος της επιτυχίας της Κατερίνας Στεφανίδη είναι τόσο μεγάλο, ώστε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Χάρισε στους Έλληνες ψυχική ανάταση και χαρά υψώνοντας τη χώρα 4.85 μέτρα πάνω από το έδαφος. Τρίτο χρυσό, ολική επαναφορά του ελληνικού στίβου, δικαίωση της σκληρής προσπάθειας της αθλήτριας μας. Την επιτυχία αυτή βαραίνει και η αθλητική παράδοση. Από το Ρουμπάνη στον Παπανικολάου μέχρι την Κατερίνα της καρδιάς όλων των Ελλήνων. Είμαστε σίγουροι πως την επιτυχία αυτή θα ακολουθήσουν στο μέλλον πολλοί άλλοι αθλητές μας. Αρκεί η πολιτεία να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της προς τον ελληνικό αθλητισμό.Μπράβο Κατερίνα! Σ’ ευχαριστούμε».

Από την πλευρά του γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςαπέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στη χρυσή Ολυμπιονίκη, τονίζοντας: «Πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, με την κατάκτηση του  χρυσού μεταλλίου, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή σου, που σε στηρίζει σε κάθε σου αγώνα εντός και εκτός στίβου. Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάστηκε να συνδυάσεις σπουδές και προετοιμασία σε δύσκολες συνθήκες. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια»

Θερμά συγχαρητήρια στη χρυσή Ολυμπιονίκη εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Πρόκειται για τεράστια επιτυχία που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι δυνατότητες των αθλητών μας είναι τεράστιες. Η Κατερίνα με το σπουδαίο ταλέντο και την πολύπλευρη προσωπικότητα τόσο στην επιστήμη της όσο και στον αθλητισμό, σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει ‘πιο σημαντικό από την επιτυχία είναι να νιώθεις χαρούμενος’. Αυτή η στάση ζωής πρέπει να είναι πρότυπο. Σήμερα νιώθουμε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία της. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα, αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο μαζί με όσους συνέβαλαν στο να πετύχεις αυτήν την χρυσή νίκη» δήλωσε.
Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,Βασίλης Λεβέντης. «Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Κατερίνα Στεφανίδη με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook αναφέρεται στο άγχος και την ανυπομονησία που είχε τις ημέρες πριν από τον αγώνα της, σημειώνοντας παράλληλα ότι η σημερινή ημέρα θα είναι μέρα ξεκούρασης για την ίδια και τον άντρα της.

«Ήταν ένα απίστευτο βράδυ και μια απίστευτη χρόνια και σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και υποστήριξη σας. Θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα αύριο μετά την απονομή» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγραψε:

«Όπως φαντάζεστε την τελευταία εβδομάδα δεν έχουμε κοιμηθεί καλά λόγω άγχους και ανυπομονησίας. Είναι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στο Ρίο και πριν λίγο φτάσαμε στο δωμάτιο μας στο Ολυμπιακό χωριό. Για αυτόν το λόγο εγώ και ο άντρας μου αποφασίσαμε ότι αύριο (δηλαδή σήμερα) είναι καλυτέρα να περάσουμε μια μέρα μαζί ήρεμοι και χωρίς συνεντεύξεις. Ήταν ένα απίστευτο βράδυ και μια απίστευτη χρόνια και σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και υποστήριξη σας. Θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα αύριο μετά την απονομή η οποία είναι στις 8:15 το βράδυ ώρα Ρίο».