Οι ομογενείς επέβαλαν την ελληνική Γλώσσα στο Northcote High Μελβούρνης και το 2018

H αναθεώρηση του προγράμματος γλωσσών του γυμνασίου του Νόρθκοτ (Northcote High School) θα αποτελέσει πλέον μέρος της συνολικής τετραετούς στρατηγικής που προτίθεται να εφαρμόσει το σχολείο το 2019. Αυτό σημαίνει ότι η διδασκαλία των Ελληνικών στο σχολείο αυτό θα συνεχιστεί, ενώ ως τότε θα γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις μέσα στο 2017 με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου η διδασκαλία των Ελληνικών και Ιταλικών θα διακόπτονταν από το επόμενο έτος. Υστερα όμως από διαβήματα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και άλλων οργανισμών, των γονέων και της ιταλικής παροικίας, το σχολείο αναθεώρησε τα σχέδιά του, προβαίνοντας τώρα σε πιο αποτελεσματικές ενέργειες και προγραμματισμό που θα αντανακλούν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η διευθύντρια του σχολείου Kate Morris

Η διευθύντρια του σχολείου Kate Morris

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στον αντιπρόεδρο και συντονιστή εκπαίδευσης της Κοινότητας κ. Θόδωρο Μάρκο η πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου του γυμνασίου του Νόρθκοτ, Gabby Ostrognay.

Ο κ. Μάρκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα αυτό, λέγοντας πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης και των διαβημάτων που έγιναν τόσο προς το σχολείο όσο και προς την κυβέρνηση.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με το σχολείο, έτσι ώστε να διατηρηθεί η διδασκαλία των δύο γλωσσών στο γυμνάσιο του Νόρθκοτ.

«Κατά τη διαβούλευση που θα γίνει το 2017 θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, που έχουν ένα έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του προγράμματος σπουδών του σχολείου, να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αυτή,» τόνισε.

Ο κ. Μάρκος ευχαρίστησε επίσης όλους τους γονείς και τους πολιτικούς που βοήθησαν στις πρόσφατες διαβουλεύσεις με το σχολείο, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Τζέημς Μερλίνο, Φιόνας Ρίτσαρτσον και Τζένης Μικάκου.