Σόιμπλε: Παραπλανητική η όποια συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους

 Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στο να τηρήσει τα συμφωνηθέντα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Χαρακτήρισε «παραπλανητική» την όποια συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ήδη απολαμβάνει 10ετή περίοδο χάριτος για την εξυπηρέτηση των δανείων της.Υπογράμμισε το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το μέγεθος του χρέους αλλά η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας, και συνεπώς προτεραιότητα πρέπει να είναι η υλοποίηση διορθωτικών μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν την οικονομία πιο ελκυστική για επενδυτές. Στάθηκε ιδιαίτερα στην οικοδόμηση μίας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Οι Έλληνες πρέπει τώρα να κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί, προσέθεσε λακωνικά ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας στην Ουάσιγκτον πριν την έναρξη της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Συμπλήρωσε ότι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας αναφέρονται ρητά σε αποφάσεις του Eurogroup, τις οποίες μπορούν να διαβάσουν όλοι.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε ήλθαν λίγες ώρες μετά τη δήλωση του αμερικανού ομολόγου του Τζακ Λιού, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παραμένει «στο τραπέζι», αλλά και του πάγιου μηνύματος ΔΝΤ ότι δεν θα δώσει νέα δάνεια στην Ελλάδα προτού υπάρξει ελάφρυνση του χρέους.

Το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να τεθεί σε σειρά συναντήσεων που θα γίνουν στην Ουάσιγκτον από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή.

πηγή:Skai.gr