ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τι σου είναι τελοσπάντων αυτές οι παρεξηγήσεις!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τι σου είναι τελοσπάντων αυτές οι παρεξηγήσεις! Μπορούν να χαλάσουν και τα καλύτερα σπίτια! Τις πιο εγκάρδιες γειτονίες!

Να, δείτε, ας πούμε, τι έγινε σήμερα πρωϊ -κυριακάτικα- στην Κακαβιά… Μας χάλασε το ηλεκτρονικό σύστημα και η διέλευση από Αλβανία προς Ελλάδα ήταν αδύνατη. Ε, πολύ θέλει;  Ατέλειωτο (και ανέλεγκτο;) σούρτα φέρτα έχουμε με τους Αλβανούς, ουρές αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στο άψε-σβήσε…

Το ‘δαν αυτό οι φίλοι μας οι Αλβανοί αξιωματούχοι και άρχισαν να φαντάζονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας… Ότι τάχα μου και δήθεν μου επρόκειτο, λέει, για «ελληνικό αντίποινο» για τις κατεδαφίσεις των σπιτιών των ομογενών μας στην Χειμάρρα!

Και κατέφθασαν επιτόπου υπουργοί και οργίασαν τα ερτζιανά, και κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός ότι δήθεν υφίστανται η Αλβανία αντίποινα από την Ελλάδα!!!

Άκου, τώρα, φαντασία οι Αλβανοί, και δεν τους το ’χαμε! Εδώ καλέ μια  ανακοίνωση για τα γκρεμισμένα σπίτια έβγαλε το ΥΠΕΞ, τις σχέσεις Αλβανίας – ΕΕ επικαλέστηκε για να «συνετίσει» τους Αλβανούς! Ούτε καν τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι των Βορειοηπειρωτών (που είναι λέξη περίπου υπό απαγόρευση στην διπλωματία μας) ούτε καν των ομογενών μας δεν γράφει η ανακοίνωση!  Τα δικαιώματα «των μειονοτήτων», αναφέρει. Τόσο …ανώδυνα!

Και να σκέφτονται τώρα οι Αλβανοί ότι λέει τους κάναμε αντίποινα! Γιατί καλέ; Σάματις είμαστε Τουρκία, κάθε που πετάει ένας γλάρος στο Αιγαίο να «σηκώνουν» τα F-16; Ή μήγαρις είμαστε Βορειοκορεάτες να δοκιμάζουμε πυραύλους;

Ας είναι. Σκέφτηκαν στην Αθήνα ότι πρέπει να πείσουν τους γείτονες για τις “αγαθές μας προθέσεις”!  Αλλά πως  να πείσεις τώρα τους Αλβανούς για το αυτονόητο;

Αρχίσανε λοιπόν τα υπουργικά τηλεφωνήματα, ξεδιπλώσαμε τις επίσημες διαβεβαιώσεις: όχι καλέ, για τον (αλήθεια ποιόν πιστεύουν;) Θεό και τι λέτε, να και μεις να, συμφορά πάθαμε, χάλασαν τα άτιμα τα κομπιούτερ ς, αφού, καλέ, δεν βλέπετε που ηλεκτρονικά εισιτήρια θέλαμε να βγάλουμε για τους Αθηναίους, ανθρώπινες ουρές χιλιομέτρων δημιουργήσαμε στους σταθμούς των τρένων;

Πες, πες, τους …πείσαμε τους Αλβανούς ότι …μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και πως απλώς ήτανε ένα δικό μας «λάθος»! Κι αυτό,  πάνω που είχαν αρχίσει να σκέφτονται πως με τέτοια «αντίποινα» μήπως έπρεπε να σταματήσουν να γκρεμίζουν τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών!..

Τελικά, ούτε το «τυχαίο» γεγονός δεν εκμεταλλευτήκαμε… Αλλά ξέχασα. Εμείς, η κυβέρνηση, δηλαδή, δεν ενεργεί «τυχαία». Το ομολόγησε ο Αναπληρωτής της οικονομίας Γιώργος Χουλιαράκης: «σκοπίμως υπερ-φολογήσαμε τη μεσαία τάξη» είπε, και ακόμη παραμένουν αυτός υπουργός και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση.

Στους Αλβανούς θα κάναμε αντίποινα;