17.300 υπογραφές από Αυστραλούς πολίτες συγκέντρωσε η Παμμακεδονική Μελβούρνης!

Μελβούρνη.- Η προσπάθεια της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας να υποβάλλει υπόμνημα στην αυστραλιανή κυβέρνηση, ώστε να μην αλλάξει την πολιτική της και να συνεχίζει να αναγνωρίζει την γείτονα της Ελλάδας χώρας με το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ- FYROM), στηρίχθηκε από 17.300 Αυστραλούς πολίτες οι οποίοι και το υπέγραψαν.
Ο προεδρεύων της Παμμακεδονικής Ένωσης, κ. Χρήστος Μουτζίκης, επιβεβαίωσε τον αριθμό των υπογραφών την Τρίτη, αναφέροντας ότι 2.600 υπογραφές συγκεντρώθηκαν ηλεκτρονικά, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός, 14.700, μέσω της έντυπης μορφής του υπομνήματος.
Ο κ. Μουτζίκης ευχαρίστησε τον «Νέο Κόσμο» για τη στήριξη που παρείχε στη διαδικασία συγκέντρωσης των υπογραφών, επισημαίνοντας ότι σημαντικός αριθμός αυτών που υπέγραψαν το έντυπο υπόμνημα, προμηθεύτηκαν το σχετικό δελτίο από την εφημερίδα.
Εν τω μεταξύ, το υπόμνημα της Παμμακεδονικής πρόκειται να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και στη συνέχεια θα σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπόμνημα που κατέθεσαν οι καταγόμενοι από την πΓΔΜ στις αρχές του χρόνου μέσα από το οποίο ζητούσαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της και να αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας συγκέντρωσε περίπου 10.500 υπογραφές που είναι σαφώς λιγότερες από αυτές που συγκέντρωσε το υπόμνημα που υπέβαλε η Παμμακεδονική.
Ομοσπονδιακός πολιτικός, αναφερόμενος στην έκβαση του θέματος, δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», ότι εφόσον οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν με την πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης είναι περισσότερες, είναι σχεδόν απίθανο η αυστραλιανή κυβέρνηση να εξετάσει κάποια αλλαγή της παρούσας πολιτικής της.