«Ερυθρόλευκη» 7άρα για τον εορτάζοντα πρόεδρο (photos)

Τα δύο γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο «αφύπνισαν» τον Ολυμπιακό που όταν αποφάσισε να σοβαρευτεί… σκόρπισε τον αντίπαλό του συντρίβοντάς τον με 7-2 κάνοντας το καλύτερο δώρο στον πρόεδρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη για την ονομαστική του γιορτή.

Οι «ερυθρόλευκοι» που βρίσκονται πια μια… ανάσα από το 39ο πρωτάθλημά τους, είχαν σε μεγάλη μέρα τον Κέβιν Μιραλάς που πέτυχε τέσσερα γκολ (20’, 51’, 70’, 88’) και πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 18 γκολ. Τα άλλα τρία «ερυθρόλευκα» τέρματα πέτυχαν ο Τζιμπούρ (49’), Ορμπάιθ (53’) και Φουστέρ (79’), ενώ οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί με γκολ των Ναβάρο (13’) και Ροτζέριο (16΄).

Σ΄ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 16΄, από πανομοιότυπα γκολ. Στο 13΄ μπαλιά 40 μέτρων στον Μπρέσκα, η άμυνα των γηπεδούχων συνελήφθη… κοιμώμενη, ο Μέγερι απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Σλοβάκο, αλλά στη συνέχεια ο Ναβάρο άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, νέα αντεπίθεση για της ομάδα του Τσιώλη, ο Ναβάρο πασάρει τον αμαρκάριστο Ροτζέριο κι αυτός στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 20΄ ο Μπαρτολίνι ανέτρεψε τον Μακούν στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Καθαρό πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο Βοσκάκης και αξοποίησε ο Κέβιν Μιραλάς, μειώνοντας για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και πέτυχε έξι γκολ προσδίδοντας χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη του. Μέσα στα πρώτα οκτώ λεπτά του β΄ ημιχρόνου, δημιούργησε πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ, αξιοποίησε τις τρεις πριν συμπληρωθεί το 55ο λεπτό! Στο 49΄ μετά από σέντρα του Μανιάτη, ο Ράφικ Τζιμπούρ ισοφάρισε, στο 51΄ το λάθος των αμυντικών του Αστέρα εκμεταλλεύθηκε ο Μιραλάς που έγραψε το 4-2 και στο 53΄ ο Μακούν διεμβόλισε από δεξιά και έβγαλε έξοχη ασίστ στον Ορμπάιθ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή. Ακολούθησαν ακόμα δύο γκολ του Μιραλάς (70΄, 89΄ και ένα του Φουστέρ στο 80΄, από ασίστ του Βέλγου. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι», διατήρησαν διαφορά ασφαλείας (10 βαθμοί) από τον Παναθηναϊκό και περιμένουν την τυπική στέψη τους ως πρωταθλητές της σεζόν 2011/2012.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Κίτρινες: Μαρκάνο – Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Πιπίνης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοντέστο (46΄ Μανιάτης), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (78΄ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ (71΄ Καζίμ Ρίτσαρντς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39΄ Φορμίκα), Κουρμέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο (60΄ Φρανκού), Ροτζέριο (72΄ Εγκον), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα.