Γιοβάνοβιτς: «Πρόκληση για τον ΑΠΟΕΛ ο αγώνας με τη Ρεάλ»

Το μεγαλύτερο όνειρο της ιστορίας του θα ζήσει το βράδυ της Τρίτης (27/03) ο ΑΠΟΕΛ που αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΓΣΠ της Λευκωσίας για την προημιτελική φάση του Champions League και ο προπονητής του γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες του αγώνα.

«Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι και να έχει μάξιμουμ απόδοση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης», δηλώνει χαρακτηριστικά ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της κυπριακής ομάδας που δεν παραλείπει να εκμυστηρευτεί πως όνειρό του είναι να κερδίσει τη «βασίλισσα».

Σε συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό πρώτο αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ισπανικής ομάδας, ο Σερβοέλληνας τεχνικός εξέφρασε τον μεγάλο σεβασμό του προς τη «βασίλισσα» και είπε ότι «μόνο εμείς μπορούμε να μάθουμε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτή. Σίγουρα όχι η Ρεάλ από εμάς».

Επίσης, χαρακτήρισε τον αγώνα «μεγάλη πρόκληση για τον ΑΠΟΕΛ» και πρόσθεσε ότι η ομάδα του έχει να αντιμετωπίσει μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, που θέλει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «το όνειρο μου είναι να αποκλείσουμε την Ρεάλ».
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέφυγε να αποκαλύψει το σύστημα που θα εφαρμόσει στον αγώνα και περιορίστηκε να αναφέρει ότι σπουδαίο ρόλο θα παίξει η αυτοσυγκέντρωση και η διάθεση των παικτών του να παίξουν καλό παιχνίδι, για να αποδείξουν ότι ο ΑΠΟΕΛ δίκαια έφθασε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μουρίνιο: «Δικαίωμα στο όνειρο ο ΑΠΟΕΛ»

Με σεβασμό θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης τον ΑΠΟΕΛ, στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως δήλωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ωστόσο, ο Πορτογάλος προπονητής της «βασίλισσας» χαρακτήρισε μεγάλο φαβορί την ομάδα του και υπογράμμισε ότι η διαφορά στην ιστορία και την οικονομική δύναμη μεταξύ των δύο συλλόγων είναι τεράστια.

«Ολα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε πολύ τον ΑΠΟΕΛ. Βρίσκεται στα προημιτελικά γιατί το αξίζει και όχι γιατί κάποιος τους το δώρισε. Πόρτο, Λιόν και Σαχτάρ είναι έξω από τη διοργάνωση και ο ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την ιστορία των δύο ομάδων, την οικονομική δύναμη των δύο ομάδων. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και τους σεβόμαστε πολύ. Μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια» είπε ο «Special One» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα στο ΓΣΠ.

Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να κριθεί η πρόκριση από το πρώτο ματς. «Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάποιοι πίστευαν ότι θα ήταν εύκολο, αλλά εγώ δεν το πίστευα. Και στο τέλος έγινε όπως πίστευα εγώ. Αύριο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν μπορούμε να κερδίσουμε, θα κερδίσουμε, αν μπορέσουμε να πάρουμε ισοπαλία, θα την πάρουμε. Βέβαια θα έχουμε μετά το παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» και αυτό είναι καλό για εμάς».

Οσο για τη δήλωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς («όνειρό μου να αποκλείσω τη Ρεάλ»), ο Μουρίνιο είπε: «Οι προπονητές κάνουν όνειρα όταν οι ποδοσφαιριστές τους επιτρέπουν να τα κάνουν! Οταν έχεις μία ομάδα που σου δίνει χαρές, ονειρεύεσαι. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να ανταποκριθούμε στο ρόλο του φαβορί. Για μένα, το καλύτερο στοιχείο του ΑΠΟΕΛ είναι ότι πρόκειται για ισορροπημένη ομάδα. Για κάποιους αυτό δεν έχει σημασία, αλλά για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο σε μία ομάδα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε κι εμείς ισορροπημένοι».