Καραγκούνης: «Να χαρούμε το Euro» (photos)

Το «παρών» στα εγκαίνια του μουσείου της Εθνικής ομάδας στο Πνευματικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια του «Γαλανόλευκου Φάρου» έδωσε ο Γιώργος Καραγκούνης που εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Ο αρχηγός της Εθνικής τόνισε πως οι διεθνείς θα πάνε στο Euro για να χαρούν τη συμμετοχή στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα μας είχε συνέχεια κάτι που θέλει να συνεχίσει να υφίσταται.

«Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε συνέχεια. Αυτές οι επιτυχίες συνεχιστήκαν κάθε δύο με τέσσερα χρόνια καθώς η ομάδα έπαιρνε μέρος στις μεγαλύτερες διοργανώσεις», τόνισε αρχικά για να προσθέσει αναφερόμενος στο χώρο του μουσείου της Εθνικής:

«Έχουν χτίσει έναν εντυπωσιακό χώρο. Όλα τα εκθέματα εδώ θυμίζουν ωραίες στιγμές και αναμνήσεις. Είναι ωραίο να βλέπεις μικρά παιδιά να αγκαλιάζουν την προσπάθεια. Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο γιατί η Εθνική είναι το μοναδικό υγιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Aναλυτικά ο «Κάρα» είπε:

Για το Euro 2012:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να πάμε να παίξουμε σε μια γιορτή του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα πάμε να το χαρούμε. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε εκεί, όμως δεν πάμε για διακοπές. Έχουμε καλή ομάδα, φιλοδοξίες, πιστεύουμε στις δυνατότητές της  και αν δεν έχουμε προβλήματα, θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο».

Για τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν:

«Με όποιον αντίπαλο και να αντιμετωπίσουμε, είτε μικρό είτε μεγάλο, εμείς θα τον παίξουμε στα ίσια. Κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι… Κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Στο γήπεδο θα υπάρχουν 50.000 Πολωνοί, ελπίζουμε όμως  να έχουμε και εμείς τους δικούς μας φιλάθλους. Δεν θα είναι εύκολο, όμως έχουμε δείξει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για την τελική 23άδα που θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας:

«Είναι θετικό που ο προπονητής έχει να επιλέξει ανάμεσα από πολλούς παίκτες. Αυτά τα προβλήματα είναι τα καλύτερα για τον προπονητή.  Έχουν παίξει ήδη αρκετοί και σίγουρα η επιλογή δεν είναι εύκολη, αλλά είναι θέμα του προπονητή. Όσοι επιλεχθούν πάντως, να είστε σίγουροι πως θα δώσουμε το 100%. Αυτό το λέω για τους Έλληνες φιλάθλους που θα έρθουν εκεί γιατί είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Περιμένουμε με αγωνία αυτή τη γιορτή, τα παιδιά που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πάνε από το μηδέν στο δέκα και ελπίζουμε αυτό να μην μας βγει σε κακό».

Για την ανανέωση του Φερνάντο Σάντος:

«Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω. Το θέμα είναι πως είτε αρνητικά είτε θετικά τελειώσει το θέμα, δεν πρέπει να επηρεάσει ομάδα. Είμαστε αήττητοι, πρέπει να πάμε εκεί, να το χαρούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας όπως το Euro…».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων της Εθνικής, Νίκος Φλέκκας, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον αρχηγό της Εθνικής μας γιατί μας έχει βοηθήσει και σταθεί όπως κανένας άλλος. Το μουσείο είναι φτιαγμένο με μεράκι. Το αφιερώνουμε σε όλους τους διεθνείς που έχουν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής και τους φιλάθλους που παρά την κρίση θα βρεθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, διαφημίζοντας τον ελληνισμό. Το μουσείο που είναι μια προσφορά πολιτισμού, το έχουμε φέρει εδώ με δικά μας έξοδα . Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κ. Χατζηδάκη, αν βρούμε τα λεφτά, έχουμε σκοπό να το πάμε σε όλη την Ελλάδα.  Η μία πόλη είναι σίγουρα η Πάτρα λόγω του Γιώργου (σ.σ. Καραγκούνη). Δυστυχώς δεν έχουμε όμως τη στήριξη…».