Ομπράντοβιτς: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Την απόλυτη συγκέντρωση των παικτών του, προκειμένου να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Πόλης και να ικανοποιήσουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να τους συμπαρασταθεί, ζήτησε για το αυριανό (5/04, 21:45 ώρα Ελλάδας) παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το «τριφύλλι» δίνει τον 5ο και τελευταίο αγώνα του στα play offs της Ευρωλίγκα και ο προπονητής των «πρασίνων» ζήτησε από τους παίκτης την πρόκριση για τον κόσμο.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε το ματς που ακολουθεί με τους Ισραηλινούς εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα και ζήτησε συγκέντρωση από τους παίκτες του σε όλο το 40λεπτο.

«Είναι ένα ματς χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες. Παρότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ εκείνο που θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους παίκτες είναι πως είναι μεγάλο προνόμιο να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο και πρέπει να κάνουν τα πάντα προκειμένου να νικήσουν μπροστά σε τόσο κόσμο. Και κάτι που πιστεύω θα είναι σημαντικό είναι να αγωνιστούμε με συγκέντρωση και να μην κάνουμε πολλά λάθη και παρακολουθώντας τα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό το ματς, διότι έχουν μεσολαβήσει επτά ημέρες. Κι από ψυχολογικής απόψεως είναι διαφορετικό για τους παίκτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σέρβος προπονητής και συνέχισε:

«Πάντα στα μεγάλα ματς είναι ένας παίκτης που αποφασίζει να κάνει πολλά πράγματα. Θυμάστε τον αγώνα της περασμένης σεζόν στα πλέι οφ με τον κ. Αντώνη Φώτση; Ήταν σε μεγάλη βραδιά, ήταν καθοριστικός για την έκβαση του αγώνα με 6/6 σουτ τριών πόντων. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι… Όμως στο παιχνίδι συμβαίνουν πολλά πράγματα. Άμυνα, ριμπάουντ, κλεψίματα, τάπες… Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ένας παίκτης τα κάνει όλα μόνος του. Πρόσφατα παρακολούθησα τον τελικό του NCAA ανάμεσα στο Κάνσας και το Κεντάκι. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σχόλιο από τον κόσμο ήταν ότι ένας παίκτης που δεν είχε σκοράρει, έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Ήταν ο Άντονι Ντέιβις. Χωρίς να σκοράρει είχε κάνει τα πάντα για την ομάδα του. Οπότε μπορούμε να ψάξουμε κάποιον σαν αυτόν».

Σχολίασε ακόμη τις δηλώσεις των παικτών του σύμφωνα με τις οποίες είναι έτοιμοι να πεθάνουν για τον προπονητή τους: «Είναι η αληθινή ζωή, όταν μιλάς με τον άλλο διά ζώσης, να τον κοιτάς στα μάτια. Δεν είναι κάτι το καινούριο αυτό που είπα εγώ γι’ αυτούς και αυτοί για εμένα». Δεν παρέλειψε να ζητήσει… κόσμια συμπεριφορά: «Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο να παρακολουθήσουν το ματς, όπως έκαναν και στα προηγούμενα, χωρίς κάποιο επεισόδιο. Κι αυτό γιατί υπήρχε εξαιρετική ατμόσφαιρα και στο Τελ Αβίβ».