Όλοι στην Ελλάδα, λένε οι ομογενείς των ΗΠΑ

Προσκλητήριο για επίσκεψη στην Ελλάδα, προς τους αμερικανούς πολίτες, αποτελεί η γιγαντοαφίσα που στήθηκε στην καρδιά της Ουάσιγκτον και προβάλει τη χώρα μας ως φιλόξενο τουριστικό προορισμό, με την υπόσχεση ότι οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα ζήσουν φέτος στη χώρα μας την μαγεία ενός «ονείρου», γεμάτου ιστορία και ομορφιά.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε ομάδα ομογενών της Αμερικανικής πρωτεύουσας, η οποία, όπως αναφέρει η Ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, σε εκτενές ρεπορτάζ, συγκέντρωσε από ιδιωτικές συνεισφορές τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό. Η γιγαντοαφίσα στήθηκε στον Έβδομο Δρόμο, έναν από τους πιο πολυσύχναστους της Ουάσιγκτον, που αρχίζει από το Καπιτώλιο και καταλήγει στον Λευκό Οίκο.

 


Πως βλέπουν, όμως, τη γιγαντοαφίσα οι περαστικοί, που δεν έχουνε σχέση με την Ελλάδα;
«Η αφίσα με ωθεί να μπω στο ίντερνετ, να μάθω περισσότερα για την Ελλάδα. Επιθυμία μου ήταν πάντα να τρέξω εκεί έναν Μαραθώνιο», είπε η Ράσια, στη Φωνή της Αμερικής, ενώ την προσοχή της Σαμάνθας ελκύει «το έντονο γαλάζιο χρώμα της αφίσας», δηλώνοντας ότι θα ήθελε να απολαύσει τις ελληνικές παραλίες.
«Είναι μια χώρα που θέλω κι εγώ να επισκεφτώ», λέει η Ρεβέκκα, που έχει ακούσει τα καλύτερα για τη χώρα μας από φίλους της, που πέρυσι πέρασαν εδώ ένα υπέροχο καλοκαίρι.

enikos.gr/ana-mpa.gr