Οι Ιταλοί ακυρώνουν κρατήσεις σε ελληνικά ξενοδοχεία

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού ”VERATOUR” ακύρωσε τις πληρωμές τριετούς συμβολαίου για επτά ελληνικά ξενοδοχεία που δούλευαν μόνο με ιταλούς τουρίστες. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν είναι ότι σύντομα η χώρα θα βρίσκεται εκτός ευρώ.

Οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις συμβάσεις με τους Ιταλούς γιατί όλα τα συμβόλαια στην Ευρώπη έχουν ήδη υπογραφεί. Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στη Μύκονο, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κω, στην Αλόννησο, στην Αργολίδα και αλλού βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Όμως, εξίσου σκληρό είναι το επιχείρημα της εταιρείας σύμφωνα με το οποίο δεν αργεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στη δισέλιδη επιστολή που έστειλε η Ιταλική εταιρεία στα ελληνικά ξενοδοχεία, γίνεται λόγος για ”δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι” και σπάζοντας τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: ”δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή”.

”Δυστυχώς, αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβάνοντας τις αποτυχημένες εκλογές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο CCC, μας επιβάλλει να πάρουμε κάποιο χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια, που αφορούν τη χώρας σας”, υποστηρίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος της εταιρείας C.Pompili. “Όπως αναφέρεται ευρέως σε όλα τα μέσα διεθνώς και όπως συζητείται στο Camp David το τελευταίο Σαββατοκύριακο από την G8, η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον σταθερή χώρα από οικονομικής απόψεως και πολλοί σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τις ερχόμενες εβδομάδες”, προσθέτει. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι στην επιστολή αναφέρεται πως “η μεγάλη μείωση των πωλήσεων και ένα πραγματικό αβέβαιο κοντινό μέλλον μας υποχρεώνουν να σταματήσουμε την αύξηση της οικονομικής έκθεσης και το πιστωτικό όριο που παραδίδεται από τη Veratour σε όλους τους Έλληνες εταίρους της. Γι αυτόν τον λόγο, η εταιρεία, επισημαίνει ότι δεν θα παραδώσει περαιτέρω προκαταβολές τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και σταθερή.

Ολόκληρη η επιστολή στο:  http://www.enikos.gr/economy/47092,Epistolh_ntokoymento-Oi_Italoi_mas_gyriz.html

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε