Η ΝΔ υπόσχεται αποκατάσταση των κατόχων ομολόγων

Τα χρήματά τους είναι δυνατόν να πάρουν πίσω οι Ομογενείς ομολογιούχοι σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Αυτό συνάγεται από το οικονομικό της πρόγραμμα που δημοσιοποίησε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, ένα από τα μέτρα που υπόσχεται να λάβει ο κ. Σαμαράς ως κυβέρνηση (και με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθυούν από την Ευρωπαίκή Επιτροπή) είναι και η «αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Παρά το γεγονός ότι στα μέτρα της ΝΔ δεν γίνεται ειδική μνεία στους ομογενείς ομολογιούχους, προεξοφλείται ότι σε περίπτωση που ήθελε εφαρμοσθεί το μέτρο, θα αφορά και τους ομογνείς κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημοσίου…

Κατά τα λοιπά, τα μέτρα της ΝΔ προβλέπουν, μεταξύ άλλων, αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009, καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης, Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.

Επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα

βοήθημα. Ρύθμιση φορολογικών επιβαρύνσεων των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.

Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Οταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου από 5.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ και μετά στις 10.000 ευρώ.

Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Αμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι

σήμερα.