Παρελθόν ο Ιβκοβιτς από τον Ολυμπιακό

Mε τις δύο κούπες του Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας δικαιωματικά στο… σπίτι του ο Ντούσαν Ιβκοβιτς λέει «αντίο» στον Ολυμπιακό, αφήνοντάς τον στο ψηλότερο σκαλί, όπως προέκυψε μετά από τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή (15/06) με τη διοίκηση της ΚΑΕ.

Ο Σέρβος τεχνικός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, και τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Σκινδήλια, για την απόφασή του να μην ανανεώσει τη συνεργασία του.

Μάλιστα, ο Ιβκοβιτς θα συνεχίσει μόνο στην εθνική Σερβίας και, όπως επισημαίνεται και από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, «… αν αποφασίσει στο μέλλον να δουλέψει ξανά σε συλλογικό επίπεδο θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Ίβκοβιτς που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η διοίκηση της ομάδας πρότεινε στον κ. Ίβκοβιτς την ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο κ. Ίβκοβιτς ενημέρωσε την ΚΑΕ πως αποφάσισε να συνεχίσει μόνο στην Εθνική Σερβίας, για λόγους που εξήγησε και που η ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται απολύτως. Ο κ. Ίβκοβιτς επεσήμανε στη διοίκηση της ΚΑΕ ότι αν αποφασίσει στο μέλλον να δουλέψει ξανά σε συλλογικό επίπεδο θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Ίβκοβιτς για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του τα δυο αυτά χρόνια και ιδιαιτέρως για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ιστορική φετινή σεζόν».

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε: «Στη σημερινή μας προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Σκινδήλια συζητήσαμε και αναλύσαμε τόσο τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όσο και τη δική μου καταπόνηση τα τρία τελευταία χρόνια με την ταυτόχρονη ενασχόλησή μου με την Εθνική Σερβίας και τον Ολυμπιακό. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, οδηγούμαι στην απόφαση να μην παραμείνω στην ομάδα. Αποχωρώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους προέδρους, τους διοικούντες, τους συνεργάτες μου, τους παίκτες και όλους τους φίλους του Ολυμπιακού».