Σάντος: «Εχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας»

Την αισιοδοξία του ότι η Εθνική ομάδα θα αντεπεξέλθει με επιτυχία στον αγώνα εναντίον της Ρωσίας, στη Βαρσοβία, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του αγώνα του Σαββάτου (16/06).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

«Σίγουρα το παιχνίδι των Ρώσων το γνωρίζουμε πολύ καλά, έχει αναλυθεί όπως και στους προηγούμενους αγώνες και είναι αλήθεια ότι ακούγεται πως η ομάδα δεν ήταν καλά διαβασμένη στα δύο πρώτα ματς. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Από την Αυστρία οι ποδοσφαιριστές πήραν μαζί τους ο καθένας 3 DVD με παιχνίδια των αντιπάλων μας, όπως και εδώ δώσαμε στους ποδοσφαιριστές έναν φάκελο με τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των ομάδων που θα αντιμετωπίζαμε. Επίσης και εδώ είδαμε κάποια παιχνίδια της Ρωσίας που κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να αλλάξει στυλ παιχνιδιού, γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν το κάνουν αυτό. Δεν θα προσαρμοστούν σε εμάς, αλλά θα κάνουν αυτό που ξέρουν. Είναι εξαιρετικοί στην τεχνική από τη μέση κυρίως και μπροστά. Θέλουν να έχουν την κατοχή και ζητούν την μπάλα για να μπορέσουν να παίξουν. Από την άλλη είναι εξοικειωμένοι, ο ένας γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου και υπάρχει συνοχή μεταξύ τους. Έχει επτά παίκτες από την Ζενίτ, τρεις από ΤΣΣΚΑ κι ένας από Ανζί, άρα βγάζει αυτοματισμούς αφού υπάρχει συνοχή στο σύνολό τους. Όταν βρίσκουν χώρο τον εκμεταλλεύονται με κάθετες κινήσεις και πάσες. Φυσικά είναι πολύ δυνατοί στις αντεπιθέσεις όταν κλέβουν την μπάλα από τον αντίπαλο, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι των Ρώσων και είναι στο χέρι μας να εξουδετερώσουμε τα όπλα τους. Να έχουμε κατά πρώτο λόγο συγκέντρωση και οργάνωση όταν δεν έχουμε την μπάλα και όταν την έχουμε, με αυτοπεποίθηση, να ψάξουμε το γκολ που θα μας δώσει την πρόκριση.

Στον αμυντικό τομέα πρέπει να είμαστε πιεστικοί, είτε έχουν την μπάλα είτε όχι, ώστε να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους. Ωστόσο το αμυντικό είναι μόνο ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Υπάρχει και το επιθετικό στο οποίο πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε το γκολ που θέλουμε.

Δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες διοργανώσεις ήμασταν μαζί στον όμιλο και χάσαμε. Δεν παίζει ρόλο η προϊστορία. Σε ένα πρόσφατο φιλικό είχαμε έρθει 1-1. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και νομίζω στο τέλος θα πανηγυρίσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Αν έχεις την μπάλα, είσαι στην επίθεση, αν όχι είσαι στην άμυνα. Όταν θα έχουμε την μπάλα θα προσπαθούμε να σκοράρουμε, αν όχι, να την κλέψουμε.

Ξέρω ποια είναι η ομάδα που θα παίξει, αλλά τώρα αν είναι κάποιοι καινούριοι θα το δούμε αύριο. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σάς πω την τακτική που θα ακολουθήσω αύριο. Πιστεύω πως το ίδιο έκανε και ο αντίπαλος προπονητής. Είναι λογικό να θέλετε να μάθετε αν θα παίξουμε με τρεις στην άμυνα, αλλά επίσης είναι λογικό να μην αποκαλύψω τα σχέδιά μου.

Θα πως στους ποδοσφαιριστές μου ό,τι και στην αρχή της προετοιμασίας. Τους τα είχα δώσει και γραμμένα μάλιστα. Αυτά που πρέπει να κάνουμε, αλλά και να έχουμε σεβασμό, όχι φόβο για κάθε αντίπαλο. Τους τα είχα δώσει στα ελληνικά. Είναι ξεκάθαρο πως το ματς των προκριματικών με την Κροατία θα πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση. Πιστεύω στην ομάδα, στους ποδοσφαιριστές και τις ικανότητες τους. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

 

Παπασταθόπουλος: «Είμαστε 100% έτοιμοι»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος διατηρήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Φερνάντο Σάντος και υπογράμμισε ότι και άλλες φορές η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά στα δύσκολα, αλλά τα ξεπέρασε με επιτυχία.

«Τα προηγούμενα ματς δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Ιδιαίτερα το δεύτερο. Το να μιλήσουμε για τη διαιτησία δεν βγάζει πουθενά. Το να δέχεσαι τις κάρτες που δέχτηκα εγώ δεν συμβαίνει συχνά. Είναι δύσκολο για ένα παίκτη που έρχεται και θέλει να αγωνιστεί να βγαίνει έτσι από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για τη διαιτησία. Θέλουμε να νικήσουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, ανεξάρτητα από το αν θα έχουμε καλή ή κακή διαιτησία. Είμαστε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι που έρχεται και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό.

Είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε αντιμετωπίσει τα δύο τελευταία χρόνια. Όλοι θέλουμε τη νίκη. Θα παλέψουμε και για τον Αβραάμ και τον Χαλκιά. Είμαστε μια οικογένεια, μια ομάδα και θα πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Δεν μας επηρεάζει το αν είμαστε φαβορί ή αουτσάιντερ. Όλα θα κριθούν σε 90 λεπτά. Εμείς έχουμε δείξει πως κερδίζουμε στα σημαντικά παιχνίδια και ευελπιστούμε πως αυτό θα συμβεί και αύριο. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ήταν ό,τι καλύτερο για μας καθώς η πρόκριση είναι στο χέρι μας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αμυντικού της Βέρντερ.

 

Γκέκας: «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε…»

Από την πλευρά του τέλος ο Φάνης Γκέκας ξεκαθάρισε πως για να περάσει η Εθνική θα χρειαστεί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να πιάσουν μεγάλη απόδοση, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για το μέλλον του μετά από ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε και το έχουμε αποδείξει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, μπορούμε να το κάνουμε. Όλοι πρέπει να πιάσουμε μεγάλη απόδοση και να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο που είναι η νίκη. Δεν εξαρτάται από μένα το γκολ αλλά από όλη την ομάδα. Για μας είναι ότι καλύτερο το σενάριο που έχουμε μπροστά μας. Αν δεν υπήρχε ισοπαλία στο Ρωσία-Πολωνία, θα μπορούσαμε να μείνουμε έξω ακόμη και με νίκη», τόνισε αρχικά, καταλήγοντας:

«Δεν θέλω να μιλήσω για προσωπικά θέματα και το να υπάρχει περίπτωση να αγωνιστώ στην Τουρκία. Είμαι εδώ για την Εθνική και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε