Απενεμήθησαν οι υποτροφίες Του Pan-Hellenic Institution στο Σικάγο

 

Υποτροφίες σε σαράντα φοιτητές ομογενείς της Αμερικής, που φοιτούν σε διάφορα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες απένειμε και φέτος το Pan-Hellenic Institution of Scholarships του ομογενή επιχειρηματία Χρίστου Τομαρά στο Σικάγο.

Η απονομή των υποτροφιών έγινε στο Merle Reskin Theater του Σικάγου ενώ ακολούθησε δείπνο στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

 

Ο δημοσφιλής τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος γοήτευσε τους περίπου 450 συνδαιτημόνες ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Dean Richards.

Τιμήθηκε ο παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών Alexander Payne.

Επίσης, στην εκδήλωση έγινε πλειστηριασμός έργων τέχνης, για την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών.

Η εκδήλωση είχε ονομαστεί «Περηφάνια, Πάθος και Υπόσχεση» και για την οποία ο ιδρυτής και υποστηρικτής του Πανελλήνιου Ταμείου Υποτροφιών είπε στον χαιρετισμό του ότι «όλοι οι επιστήμονες του Πανελλήνιου Ιδρύματος Υποτροφιών έχουν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά. Περηφάνια για  την ελληνική τους κληρονομιά και ανατροφή, Πάθος για τη μάθηση και ανώτερη μόρφωση και  Υπόσχεση για επιτυχία και ουσιαστική προσφορά στην Αμερικανική κοινωνία».

Οι σαράντα λήπτες των υποτροφιών της φετινής χρονιάς προστέθηκαν στα μέλη της PanHellenic Honors Society, τα οποία σήμερα ανέρχονται στα 227.

Ως μέλη θα ανήκουν στο δίκτυο εκείνο το οποίο θα καλλιεργεί το πνεύμα του Ελληνισμού, θα προάγει την ηγεσία και θα ενθαρρύνει την παροχή υπηρεσίας. Το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών προγραμματίζει τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου Ηγεσίας του Honors Society το φθινόπωρο του 2012.

Μιλώντας εκ μέρους όλων των ληπτών που έλαβαν φέτος υποτροφία, η Κλεοπάτρα Χαβιάρα, η οποία είναι τριτοετής στο Κουίνς Κόλετζ στους κλάδους Ιστορίας και Κλασσικών Σπουδών ευχαρίστησε τον κ. Τομαρά και το Ιδρυμα, λέγοντας «εκφράζω τις ευχαριστίες μου στο Ιδρυμα και στον Τομαρά για την αναγνώριση και επιβράβευση των επιτευγμάτων των φοιτητών. Μας έχουν απονείμει πραγματικά ένα πολύ γενναιόδωρο βραβείο, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά με το κεφάλι μας ψηλά».