smartphone θα βοηθάνε στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

H General Motors φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναπτύσσοντας ένα σύστημα το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σχετικά με την παρουσία πεζών, ποδηλατών, εργατών και άλλων ατόμων που υπάρχει κίνδυνος να συγκρουστούν με το αυτοκίνητο, χάρη σε μία πρωτοποριακή τεχνολογία που αξιοποιεί τις δυνατότητες των smartphones.

Οι ερευνητές της GM χρησιμοποίησαν τις δυνατότητες άμεσης σύνδεσης με ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi Direct) που έχουν τα σημερινά smartphones, ώστε η κινητή συσκευή να επικοινωνεί με το εισερχόμενο αυτοκίνητο. Συσκευές Wi-Fi Direct θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις νέες γενιές αυτοκινήτων, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τους πεζούς που φέρουν smartphones εφοδιασμένα με σχετική εφαρμογή ασφαλείας, που αναπτύσσεται επίσης από την General Motors.

Σημειώνεται ότι το Wi-Fi Direct έχει εμβέλεια περίπου 200 μέτρων, κάτι που το κάνει ιδανικό για τέτοιου είδους χρήσεις. Επίσης, η σύνδεση μεταξύ των συσκευών είναι άμεση, την ίδια στιγμή που σε ένα «κανονικό» δίκτυο Wi-Fi χρειάζονται 7-8 δευτερόλεπτα για να συνδεθεί μία συσκευή με το access point.