Συνεχίζει στο Europa League ο Παναθηναϊκός

Παρά την κατήφεια που λογικό είναι να φέρνει ένας αποκλεισμός από το Champions League μετά το 0-0 με τη Μάλαγα, στον Παναθηναϊκό καλούνται να αφήσουν πίσω τους τα ματς με τους Ισπανούς και να κοιτάξουν μπροστά και… ευρωπαϊκά. Οι «πράσινοι»… μετακομίζουν στο Europa League, μια διοργάνωση που αναμένεται να βάλει 6 εκατ. ευρώ στα ταμεία, ενώ προσφέρει και ελπίδες διάκρισης.

Πιθανότατα το «τριφύλλι» θα βρεθεί στο β’ γκρουπ δυναμικότητα στην κλήρωση για την κατάρτιση των ομίλων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Θεωρητικά έχει ελπίδες ακόμη και για το πρώτο, πρακτικά όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, αφού θα χρειαστεί να αποκλειστούν τριών συγκριμένων ομάδων στα επτά ματς. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει σίγουρα ομάδες όπως η Αθλέτικ Μπιλπάο, η Νάπολι, η Στουτγκάρδη, η Μέταλιστ και η Ρούμπιν Καζάν.

Στα ταμεία της ΠΑΕ θα μπουν περίπου 6 εκατ. ευρώ, που ως μέγεθος δεν συγκρίνεται με εκείνα του Champions League, από την άλλη όμως, καλύπτει την ομάδα μέχρι τέλη του 2012 ή αρχές του 2013. Αυτομάτως θα εισπράξει η ΠΑΕ 140.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους πριμοδοτείται ανεξάρτητα από αποτελέσματα με 1,3 εκατ. ευρώ (η νίκη να πριμοδοτείται 200.000 ευρώ και την ισοπαλία 100.000 ευρώ στη φάση των ομίλων). Στα προσδοκώμενα έσοδα δεν υπολογίζεται το market pool, ένα ποσό που δίνει η UEFA για εμπορικούς λόγους σε κάθε χώρα και μοιράζεται στους εκπροσώπους της ανά διοργάνωση.

Το χειροκρότημα των οπαδών του συλλόγου μετά το τέλος του αγώνα με τη Μάλαγα και τον αποκλεισμό φανέρωσε πως αντιλαμβάνονται και την προσπάθεια που καταβάλλεται αλλά και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που χτίζεται τώρα και χρειάζεται χρόνο ώστε να φτάσει στο επίπεδο που εκείνοι ονειρεύονται.

πηγή:sport-fm.gr