Με διαφάνεια η χρηματοδότηση των κομμάτων

Τη χρηματοδότηση των κομμάτων, το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, συζήτησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Γιώργο Σούρλα.

Μετά τη συνάντηση, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι ”η νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε λαμβάνει υπόψη όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παρακολουθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να ενσωματώνει τις εκθέσεις των εθνικών Κοινοβουλίων, να συνθέτει τις απόψεις των κομμάτων και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας για χτύπημα του “μαύρου χρήματος” και εδραίωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, μιας σύγχρονης Δημοκρατίας”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σούρλας έκανε γνωστό ότι μαζί με τον υπουργό, το προσεχές διάστημα ”θα προωθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να βγει η Ελλάδα το συντομότερο δυνατό από την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για θέματα διαφθοράς”.