Τα 70χρονα της ΑΧΕΠΑ Βικτώριας

Κάθε χρόνο το μήνα Αύγουστο η ΑΧΕΠΑ Βικτωρίας έχει καθιερώσει κι έγινε θεσμός να γιορτάζει την ημέρα της ΑΧΕΠΑ.
Έτσι, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, τα μέλη της ΑΧΕΠΑ οργάνωσαν ειδική εκδήλωση και γιόρτασαν τα εβδομήντα της γενέθλια, μαζί με τη γιορτή της μητέρας.
Πράγματι, πριν 70 χρόνια, μια ομάδα συμπατριωτών μας ίδρυσε τον οργανισμό ΑΧΕΠΑ με σκοπό και στόχο να βοηθάει ο οργανισμός αυτός τους συμπατριώτες μας με οποιοδήποτε φιλανθρωπικό τρόπο.

Τα χρόνια εκείνα ήταν δύσκολα για τους νεοφερμένους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα στην αρχή και η ΑΧΕΠΑ έκανε ό,τι μπορούσε, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια τις δύσκολες μέρες στους ομογενείς.

Η ΑΧΕΠΑ σήμερα είναι από τους πρώτους οργανισμούς που βοηθούν έμπρακτα διάφορα φιλανθρωπικά ευαγή ιδρύματα στην Αυστραλία και την Ελλάδα και πρωτοστατεί πάντοτε σταην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Το πρωί της Κυριακής πολλά από τα μέλη μας παρευρέθηκαν στη δοξολογία που έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου και αφού παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία, στη συνέχεια γευμάτισαν όλοι μαζί σε εστιατόριο, καλύπτοντας τα έξοδά τους ώστε να μην επιβαρύνουν το Ταμείο του Οργανισμού.