Στη Θεολογική Βοστώνης ο ΥΦΥΠΕΞ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, συνοδεύοντας τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.

Κατά τη συνάντησή του με την ιεραρχία της Σχολής, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε τη σημαντική προσπάθεια αναζωογόνησης των σχέσεων μεταξύ Απόδημου Ελληνισμού και Μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά και την τεράστια σημασία της Ομογένειας και της δύναμης που εκπέμπει σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και των παρεμβάσεων.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να προσεγγίσει τον Ομογενειακό Ελληνισμό, ο οποίος κατέχει πολύ σημαντικό και σε πολλές περιπτώσεις κυρίαρχο ρόλο στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιάρας μετέβη στη Νέα Υόρκη όπου μίλησε σε συγκέντρωση Ομογενών της «Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης» κατά την οποία μιλώντας για την οικονομική κρίση της χώρας μας και τα προβλήματα που υφίστανται τόνισε:

«Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από όλη την κυβέρνηση, από όλη την κοινωνία να ξεφύγουμε απ’ τα λάθη του παρελθόντος και να δρομολογήσουμε με αισιοδοξία και ελπίδα την επόμενη μέρα για την κοινωνία μας, την οικονομία μας, την πατρίδα μας.»

Με την ίδια ευκαιρία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Hellenic Classical Charter School, στο Μπρούκλιν, ένα αμερικανικό δημόσιο Δημοτικό και Γυμνάσιο σχολείο, που υποστηρίζει και προωθεί την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, αν και μόνο το 25% των μαθητών είναι ελληνικής καταγωγής.