Ελλάδα-Βοσνία 0-0

Δύο δοκάρια, ένα του Γκέκα σε κενή εστία στο 5′ και ένα του Τοροσίδη στο 33′, σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Στάδιο Καραίσκάκη. μεταξύ Ελλάδος και Βοσνίας.

Ένα σουτ των Βόσνιων στο 40΄’ εξουδετέρωσε ο Έλληνας τερματοφύλακας Καρνέζης,  ενώ νωρίτερα στο 24′ ο Μανιάτης είχε αποκρούσει σωτήρια πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Ο Καραγκούνης στο 78′ τετ-α-τετ με τον Βόσνιο τερματοφύλακα δεν μπορεσε να σκοράρει και ο αγώνας έληξε 0-0.

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ωστόσο θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν δεν ήταν άτυχη στις φάσεις με τα δύο δοκάρια των Γκέκα (5′) και Τοροσίδη (33′) ή στο τετ-α-τετ του Σαλπιγγίδη στο 78′.
Άξιο αναφοράς, οι 121 συμμετοχές που συμπλήρωσε ο Γιώργος Καραγκούνης, όντας πλέον μόνος πρώτος ως ρέκορντμαν (αφήνοντας πίσω του τον Ζαγοράκη με 120) αλλά και ο τραυματισμός του Μαλεζά (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο η πρώτη εκτίμηση, θα υποβληθεί σε μαγνητική, αλλά όλα δείχνουν πως θα μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός και φυσικά χάνει το ματς της Τρίτης με την Σλοβακία).
Η Γαλανόλευκη μπήκε δυνατά στον αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας (χωρίς να ασκεί εξαιρετική πίεση), προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τα κενά στα δεξιά της άμυνας των Βόσνιων και είχε πολύ νωρίς της πρώτη της καλή στιγμή με το δοκάρι του -σε κακή μέρα- Γκέκα (5′), μετά την πολύ όμορφη ενέργεια του Σαμαρά. Απ’ την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν τους Ιμπίσεβιτς και Τζέκο με μακρινές μπαλιές, κάτι που δεν δυσκόλεψε το αμυντικό μας δίδυμο (Παπασταθόπουλος-Μαλεζάς), παρά τη νευρικότητα που είχε στις επεμβάσεις του (πρώτη φορά αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα μαζί).
Οι Βόσνιοι ανέβασαν στην συνέχεια την απόδοση τους και άσκησαν πίεση στην πρώτη μπαλιά των Ελλήνων παικτών, αναγκάζοντας τους να γυρίσουν την μπάλα στον Καρνέζη και να χάσουν την κατοχή. Ως αποτέλεσμα αυτής της υπεροχής των φιλοξενούμενων είχαμε την φάση του 24′, εκεί όπου ο Μανιάτης έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Μισίμοβιτς. Πέρα από τη νέα σημαντική ευκαιρία της Γαλανόλευκης,με το δοκάρι του Τοροσίδη (33′), οι Βόσνιοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ευτυχώς για την Εθνική ο Καρνέζης ήταν σε ετοιμότητα (41′) και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήριο με το 0-0.
Δυναμικό το ξεκίνημα της Εθνικής και στην επανάληψη που κατέληξε σε μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Φορτούνη την οποία εξουδετέρωσε ο Μπέγκοβιτς (47′). Απ’ την μεριά του, ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε να τονώσει την επίθεση μας, περνώντας τον Σαλπιγγίδη στη θέση του αρνητικού Γκέκα. Η Εθνική όμως στάθηκε άτυχη στο 65′, αφού ο Μαλεζάς, ο οποίος στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με το εθνόσημο είχε πάρα πολύ καλή παρουσία- τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Την θέση του στην άμυνα πήρε ο Κατσουράνης (οπισθοχώρησε), την στιγμή που στο αγώνα μπήκε ο Γιώργος Καραγκούνης. Ιστορική στιγμή για τον “Κάρα”, αφού με αυτή του την συμμετοχή έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής (121), ξεπερνώντας τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Λίγο πριν την συμπλήρωση του 80λέπτου η Γαλανόλευκη έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Πριν την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο ο Μανιάτης έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Σαλπιγγίδη, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς. Τα χρονικά περιθώρια στένευαν και ο Σάντος έπαιξε το… τελευταίο του χαρτί, περνώντας και τον Κώστα Μήτρογλου στον αγώνα, αλλά οι διεθνείς δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μαλεζάς (66’ Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης (80’ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαμαράς, Γκέκας (57’ Σαλπιγγίδης).
Στον πάγκο: Λάμπρου, Γλύκος, Τζαβέλλας, Σιόβας, Δημούτσος, Νίνης, Φωτάκης, Αθανασιάδης.
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς (74’ Ίμπρισιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντουνγιανιν (74’ Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.
Στον πάγκο: Σέχιτς, Άβντουκιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Σβράκα, Βρσάγεβιτς, Σεσαρ, Μπέσιτς.
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου (3 αγώνες)
Βοσνία 7 (12-2) Σλοβακία 7 (5-2) Ελλάδα 7 (4-1) Λιθουανία 4 (3-3) Λετονία 0 (3-8) Λιχτενστάιν 0 (1-12)

Πηγή:NewsIt.gr