Νεκρός 67χρονος διαδηλωτής στο Σύνταγμα

Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 67χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Ο 67χρονος ήταν άνεργος ναυτεργάτης και φέρεται να υπέστη ανακοπή την ώρα των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Το όνομα του νεκρού έγινε γνωστό από ανακοίνωση του ΚΚΕ με την οποία  εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Ξ. Λούγαρη.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια στις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού, όπου οι αστυνομικοί απάντησαν στον πετροπόλεμο με χρήση χημικών.
Αψιμαχίες μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών
έλαβαν χώρα για πάνω από δύο ώρες στη πλατεία Συντάγματος και στην οδό Ερμού. Πέντε είναι οι τραυματίες, ενώ ο ένας φέρει σοβαρά τραύματα. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ενώ εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ συνεπλάκησαν με τον αστυνομικό κλοιό για να περάσουν προς τη Βουλή. Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε και μεταξύ απεργών καταστηματαρχών του κέντρου με τους απεργοσπάστες συναδέλφους τους. Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να χωρίσουν στα δύο της πορεία που περνούσε από τη Β. Γεωργίου. Εκεί ομάδες νεαρών και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν ενώ έριξαν βόμβες μολότοφ και στη Σταδίου.
Οι διαδηλωτές λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να «αδειάζουν» την πλατεία Συντάγματος, καθώς η κατάσταση ήταν αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και όλοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.
«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας
«Φρούριο» ήταν από το πρωί το Σύνταγμα με χιλιάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί περιπετρικά της πλατείας και της Βουλής. Την εμφανισή του έκανε και πάλι ο μεταλλικός φράχτης καθώς και πέντε υδροφόρα οχήματα της Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 50 προσαγωγές ατόμων που έφεραν μαζί τους ύποπτα σακίδια.
NewsIt.gr