Στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο και το Ελ Αλαμέιν, πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναχώρησε το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Μόρσι (Μοhamed Morsy) θα επακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών προς τα Μέσα Ενημέρωσης, το δε βράδυ, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κ. Παπούλια.

Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου και αργότερα στην πρεσβευτική κατοικία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και των επιχειρηματιών.

Το βράδυ ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει από το Κάιρο για το Ελ Αλαμέιν.

Στο Ελ Αλαμέιν, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στη διασυμμαχική τελετή για τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Αργότερα θα τελεσθεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Ελ Αλαμέιν.
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Παπούλιας αναμένεται να αναχωρήσει από την Αίγυπτο επιστρέφοντας στην Αθήνα.