Τελικά ποιοι καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια, οι κυβερνήσεις ή οι “σωτήρες” τους;

ΕκτύπωσηE-mail
Την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο πρόσφατα. Εικόνες που ντροπιάζουν την κοινωνία μας και πιο ειδικά το «σκεπτόμενο» μέρος αυτής στιγματίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.ImageΜετά τις κυβερνήσεις οι οποίες σύμφωνα με την γενική αντίληψη που επικρατεί επιδιώκουν την καταστροφή της Δημόσιας παιδείας στην χώρα μας και την εκχώρηση της στους ιδιώτες, ήρθαν οι «αγωνιστές και σωτήρες» των ελληνικών πανεπιστημίων να δώσουν το δικό τους στίγμα για το πώς βλέπουν το μέλλον των πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Image

Την στιγμή που  η φοιτητική συνέλευση την περασμένη εβδομάδα προσπαθούσε να αποφασίσει τι θα κάνει για να “σώσει” το δημόσιο πανεπιστήμιο η βρωμιά και η καταστροφή κυριαρχούσαν στο κτίριο της Σχολής.

Οι ίδιοι οι «ιδιοκτήτες» και οι «υπερασπιστές» του πανεπιστημίου δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και τόσο για τον χώρο μέσα στον οποίο διδάσκονται, μελετούν και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της φοιτητικής τους ζωής.

Image

Εικόνες ντροπής που απογυμνώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια για την βελτίωση των πανεπιστημίων, αποτέλεσμα των πράξεων των ανθρώπων που νοιάζονται όπως ισχυρίζονται και αγωνίζονται για το Δημόσιο χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου και την αναβάθμιση των σπουδών τους.

Image

Μετά από αυτές τις εικόνες ποιος άραγε θα μπορούσε να πιστέψει τα επιχειρήματα τους και το ενδιαφέρον τους για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που χτίστηκε και λειτουργεί με το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου.

Σε τι διαφέρουν οι πράξεις τους από τις πράξεις των πολιτικών που κατηγορούν ;

Αν αυτή είναι η νεολαία της χώρας τότε ποιο είναι το μέλλον της Ελλάδας……

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr