Πάτρα: Παρέλαση με συγκεντρώσεις, πορείες και… διμοιρίες των ΜΑΤ

Περίπου 400 μέλη του ΚΚΕ είναι συγκεντρωμένα αυτή την ώρα στην οδό Αράτου στο τμήμα ανάμεσα στην Αγ. Ανδρέου και Ρήγα Φεραίου φωνάζοντας συνθήματα και με τραγούδια του ΕΑΜ θα προσπαθήσουν όπως φαίνεται να παρελάσουν.

φωτό από patrastimes φωτό από patrastimes

Επίσης στην οδό Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και  Αγανακτισμένων προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να  παρελάσουν.
Κατά την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης αγανακτισμένος πολίτης την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας φώναξε ” Έτσι τιμάτε τους νεκρούς; Ντροπή σας”.
Χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους υπήρξαν μόνο όταν κατέθεταν στεφάνι στρατιωτικοί και όχι οι πολιτικοί.
Φρούριο και η Πάτρα
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε ισχύι από νωρίς το πρωί στην  πόλη της Πάτρας: στην εξέδρα των επισήμων στην Αγίου Ανδρέου, στη  Μητρόπολη στη Μαιζώνος, στη πλατεία Γεωργίου, στα Υψηλά Αλώνια  και σε  όλους τους δρόμους που θα κάνουν συγκέντρωση αγανακτισμένοι.
Μικρή ομάδα διαδηλωτών που κατευθυνόταν στην πλατεία Γεωργίου όπου είναι συγκεντρωμένοι ΣΥΡΙΖΑ, Λαικές Συνελεύσεις και Αγανακτισμένοι επεχείρησε να περάσει από την Μητρόπολη φωνάζοντας συνθήματα, όπως “Ούτε στην Πάτρα, ούτε πουθενά – Ανοίξτε τα στρατόπεδα τα ναζιστικά”.

φωτό από patrastimes φωτό από patrastimes

Τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και άλλαξαν κατεύθυνση.
Μέλη του ΚΚΕ σε συγκέντρωση – εκδήλωση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων τίμησαν τα θύματα του πολέμου ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Πορείες και συγκεντρώσεις
Τρεις συγκεντρώσεις και ενδεχομένως ακόμα και τρεις πορείες θα συνθέσουν το σκηνικό του εορτασμού της  παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρας.
Λαϊκές συνελεύσεις, αγανακτισμένοι πολίτες  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου ενώ την ίδια ώρα το ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.
Όπως γράφει το patrastimes.gr θεωρείται σχεδόν βεβαιο πως  οι Συγκεντρωμένοι στην πλατεία Γεωργίου (ΣΥΡΙΖΑ-Λαϊκές Συσπειρώσεις-Αγανακτισμένοι πολίτες) και στα Υψηλά Αλώνια (ΚΚΕ – Δυνάμεις του ΠΑΜΕ) θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρελάσουν προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της αντίδρασης ενάντια στα νέα μέτρα
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο παράρτημα ή στο ύψος του ταχυδρομείου και να επιχειρήσουν πορεία προς την εξέδρα των επισήμων μέσω της Αγίου Νικολάου.

NewsIt.gr