Νεκρός ο διευθυντής του ΕΚΑΒ της Κρήτης

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα. Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης και εκπρόσωπος των εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης έχασαν τη ζωή τους, όταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκονταν καθ’οδόν για το Ρέθυμνο, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτική εκδήλωση.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, το πρωί, περίπου στις 08.40 στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, ενώ κατέληξε να συγκρουστεί με ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γυναίκες, οι οποίες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Της σύγκρουσης, ακολούθησαν τρεις εκρήξεις από φιάλες οξυγόνου που υπήρχαν μέσα στο ασθενοφόρο. Επί τόπου έσπευσε έτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κατασβέστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού του ασθενοφόρου και του γιατρού.

Τις πρώτες στιγμές του τροχαίου, διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, όμως λίγα πράγματα μπορούσαν να κάνουν για τους εγκλωβισμένους επιβαίνοντες στο όχημα. Οι φλόγες που είχαν τυλίξει το ασθενοφόρο κρατούσαν μακριά τους περαστικούς που σταμάτησαν για να βοηθήσουν.

Πηγή: newpost.com