Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

Με σειρά δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Food Festival). Στις 26 Ιανουαρίου του 2013, θα παρουσιαστεί ο οδηγός τουριστικής προβολής «Thessaloniki Gourmet Tours» με προτάσεις για γαστρονομικές διαδρομές γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε περιοχές με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον σε γειτονικούς νομούς. Στόχος του οδηγού αυτού θα είναι να προσφέρει στον επισκέπτη της πόλης αφορμές για επιμήκυνση της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο πάντα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με τη συμμετοχή παιδιών. (Δεκεμβρίου 2012, 19 & 20 Ιανουαρίου 2013).

Θα γίνουν ξεναγήσεις στο «Ευ Ζην της Παλιάς Θεσσαλονίκης» (22, 29 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου) που θα ξεκινήσουν από τα Λαδάδικα και θα καταλήξουν στον Λευκό Πύργο. Περιλαμβάνουν αναφορές σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης όπως ξενοδοχεία, κινηματογράφους, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς και πληροφορίες για τη γαστρονομία της εποχής από το 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας υποστηρίζει και για τη χρονιά που έρχεται με νέες επικοινωνιακές ενέργειες το επιτυχημένο πρόγραμμα «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10 ευρώ», το οποίο μετά την τεράστια απήχησή του υιοθετήθηκε και από το Δήμο Αθηναίων.

Τρεις ιστορικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, η Διαγώνιος, τα Λαδάδικα και το Τσινάρι στην Άνω Πόλη, συμμετέχουν, στις 27 Δεκεμβρίου, σε μια γιορτή δρόμου, στο πλαίσιο της δράσης οι Γειτονιές των Γεύσεων. Οι καταστηματάρχες των περιοχών αυτών θα προσφέρουν νόστιμες μπουκιές τροφίμων στον κόσμο σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η γαστρονομική πολυφωνία της πόλης.

Πηγή: www.amna.gr