Αρνείται ξυλοδαρμό των συλληφθέντων η Αστυνομία- Χτυπήθηκαν κατά τη συμπλοκή, λέει

Mε νέο δελτίο τύπου η Ελληνική Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους συλληφθέντες, οι οποίες πραγματικά είναι αποκρουστικές, καθώς στα πρόσωπα τους απεικονίζεται η βία που υπέστησαν είτε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής για τη σύλληψή τους και την απελευθέρωση του ομήρου, όπως επιμένει η αστυνομία, είτε σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιδίων, από τον ξυλοδαρμό τους στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με την αστυνομία η σύλληψη έγινε στις 12:50 περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας και οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00 – 13:05 ώρα.
Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία και οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες είναι οι παρακάτω:

Την ίδια ώρα μαζί με αυτές τις φωτογραφίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διαρροές του φέρνει στη δημοσιότητα τις προφορικές αναφορές δύο ανθρώπων που κατά το υπουργείο ήταν αυτόπτες μάρτυρες στη σύλληψη των 4 στην Βέροια.
Αυτόπτης μάρτυρας 1:
“Οι αστυνομικοί πάλευαν με τους νεαρούς και κυλιόντουσαν στον δρόμο. Όλα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα. Άκουγα τους αστυνομικούς που φώναζαν μπείτε μέσα έχουν όπλα. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους βγάλουν απο το βαν. Άκουσα έναν άνθρωπο να φωνάζει είμαι όμηρος είμαι όμηρος. Οι υπόλοιποι αντιστεκόντουσαν. Όταν έφυγαν όλοι απο το σημείο είδαμε αίματα εκεί που πάλευαν οι αστυνομικοί με τους νεαρούς”.
Αυτόπτης μάρτυρας 2:
“Προσπαθούσαν να βγάλουν από το βαν ένα άτομο που ήταν στη συρώμενη πόρτα. Αντιστεκόταν και όταν τελικά τον έβγαλαν έξω απο το αυτοκίνητο πάλευαν μαζί του στον δρόμο. Όταν τελικά τους ακινητοποίησαν άκουγα που φώναζαν οι νεαροί δεν σας αναγνωρίζουμε δεν αναγνωρίζουμε την εξουσία σας”.

Στην παραπάνω φωτογραφία παραπάνω κάποιος μπορεί να δει την ώρα που γράφει το ρολόι στον τοίχο πίσω από τον συλληφθέντα. Η ώρα στο ρολόι δείχνει 08:25 και αποκλείεται να είναι το πρωί γιατί εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει καν η σύλληψη. Άρα ήταν 8:25 το βράδυ; Η φωτογραφία αυτή πάντως δημιουργεί ερωτήματα που η αστυνομία που πρέπει να απαντήσει.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του newsit ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως από την έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων δεν προκύπτει κακοποίηση και βασανισμός των τεσσάρων συλληφθέντων μετά το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας από την έρευνα της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής στη Βέροια υπήρξε πάλη μεταξύ των αστυνομικών και των δραστών με στόχο των αστυνομικών να “καμφθεί η αντίστασή τους και να απελευθερωθεί ο όμηρος”.

Οι αστυνομικοί έχουν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων (πολιτών όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.) που περιγράφουν συμπλοκή “ πτώση έδαφος και κύλισμα”
Άλλοι αστυνομικοί, που δεν πήραν μέρος στην επιχείρηση, κατέθεσαν ότι οι δράστες είχαν τα τραύματα αυτά κατά την μεταφορά τους στο αστυνομικό μέγαρο αμέσως μετά τη σύλληψή τους στα στενά της Βέροιας.

Από την αστυνομία παρουσιάστηκε και ένα ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφηκε λίγο μετά τη σύλληψη των δραστών και που τους παρουσιάζει ακινητοποιημένους μέσα σε μια στοά της Βέροιας . Η αστυνομία επικέντρωσε στο ότι ένας από τους τρεις νεαρούς είναι εμφανώς χτυπημένως καθώς έχει αίματα στο πρόσωπο. (δείτε τη φωτογραφία)

Ως προς το αποτέλεσμα της συμπλοκής ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε χαρακτηριστικά ότι σε μια μάχη σώμα με σώμα στο δρόμο επικρατεί ο πιο μυώδης. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι νεαροί δράστες δεν είχαν τη σωματική διάπλαση για να ανταπεξέλθουν σε μια μάχη σώμα με σώμα με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑ.ΑΣ. Που τους συνέλαβαν.
Μάλιστα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τραύματα φέρουν μόνον όσοι συνελήφθησαν στη Βέροια, ακριβώς γιατί αντιστάθηκαν και όχι ο τέταρτος (οδηγός του ασθενοφόρου-μαϊμού) που συνελήφθη σε περιοχή της Κοζάνης.

Τόσο οι ίδιοι οι συλληφθέντες όσο και οι γονείς τους ωστόσο ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Από την πλευρά της αστυνομίας ο ισχυρισμός ως αυτή την ώρα είναι ότι δεν κακοποιήθηκαν ούτε κατά τη σύλληψη (εκεί υπήρξε μάχη όπως λέει η αστυνομία) ούτε κατά τη μεταγωγή τους στην αστυνομική διεύθυνση.

Με πληροφορίες-στοιχεία- φωτογραφίες από NewIt.gr