Στο έδαφος τα αεροσκάφη της Lufthansa λόγω απεργίας

 

 

«Λόγω της προειδοποιητικής απεργίας της Δευτέρας, 22 Απριλίου, σχεδόν όλες οι πτήσεις της Lufthansa με προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη θα ακυρωθούν (…) Συνολικά, από τις περίπου 1650 πτήσεις δεν αναμένεται να εκτελεστούν περισσότερες από 20» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Την Παρασκευή το συνδικάτο Verdi που εκπροσωπεί τους 33.000 εργαζόμενους της εταιρείας -προσωπικό εδάφους και καμπίνας- ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς. Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν μάλιστα «σκανδαλώδη» την πρόταση που έκανε η διοίκηση της εταιρείας για αυξήσεις στους μισθούς κατά 1,2% από τον Οκτώβριο και 0,5% του χρόνου. Η πρόταση δεν περιλάμβανε εγγυήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Το Verdi από την πλευρά του ζητά αυξήσεις 5,2% και εγγυήσεις για τους εργαζομένους. Η Lufthansa κάλεσε τους επιβάτες να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους από την ιστοσελίδα της και, εφόσον είναι δυνατόν, να έχουν μαζί τους μόνο χειραποσκευές ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και οι μεγάλες ουρές για την παραλαβή και τον έλεγχο των αποσκευών, όπως έγινε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στην πρόσφατη απεργία του Μαρτίου. Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια για προορισμούς εντός της Γερμανίας θα μπορούν να ταξιδέψουν, εάν το επιθυμούν, με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Deutsche Bahn.